• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

En Sondaki Dolu Sütündaki Belirli Bİr Kelimeyi Alma

Excel Vers. ve Dili
Excell 2016 Türkçe 64 bit
Kolay gelsin
K – O – S – W – AA – AE – AI – AM- AQ – AU sütunlarında
içerisinde İstanbul – Bursa – Sakarya – Kocaeli – Edirne – Tekirdağ illerinin ismi bulunan kelimeler var ve bu sütunların hepsi dolu değil
Benim sizden talebim en sondaki dolu sütunda bulunan il ismini B sütununa yazması
Örnek
K sütünunda Bursa İdare Mah.
O sütünunda Sakarya Vergi Mah.
S sütünunda İstanbul Dava Dairesi yazıyor
En son dolu olduğu için B sütununa İstanbul Yazması
daha sonra W sütüna Edirne İdare Mah. yazdığımda ise B sütununa Edirne yazması

ilginize teşekkür ederim

Dosya yükleme sitelerinden bir tanesine örnek data yüklerseniz yardımcı olmaya çalışalım. Örn:dosya.co

İyi çalışmalar.

Merhaba,

Bir sütundaki en son sayısal olmayan dolu hücreyi bulma

Örnek: K sütunundaki en son dolu hücreyi bulma

=LOOKUP(REPT("z";255);K:K)

Deneyiniz.

Kod:
=ARA(2;1/(K2:AU2<>"");K2:AU2)

Eğer aradaki sütunlarınızda başka veriler varsa önerdiğim formül doğru sonuç üretmeyebilir. Bu durumda DİZİ formül kullanmak gerekebilir.

Kolay gelsin
K – O – S – W – AA – AE – AI – AM- AQ – AU sütunlarında
içerisinde İstanbul – Bursa – Sakarya – Kocaeli – Edirne – Tekirdağ illerinin ismi bulunan kelimeler var ve bu sütunların hepsi dolu değil
Benim sizden talebim en sondaki dolu sütunda bulunan il ismini B sütununa yazması
Örnek
K sütünunda Bursa İdare Mah.
O sütünunda Sakarya Vergi Mah.
S sütünunda İstanbul Dava Dairesi yazıyor
En son dolu olduğu için B sütununa İstanbul Yazması
daha sonra W sütüna Edirne İdare Mah. yazdığımda ise B sütununa Edirne yazması

ilginize teşekkür ederim

Merhabalar arkadasım sordugunuz sorularda ilerleyen zamanlarda farklı isteklere dallanma oldugu için konunuzu ornek dosya ile sizin isteginiz sekilde orneklem yaparak herkesin anlayacağı şekilde acıklama yaparsanız sizlere daha iyi ışık olmaya calısacağız Sizin iyiliğiniz ve konunuzun sıkı ve hızlı şekilde cozume kavusması için bunu elzem goruyorum takdır sizin saygılar

sayın korhan abay sizin formül en son hücredeki kelimeyi alıyor. Ben K – O – S – W – AA – AE – AI – AM- AQ – AU sütunlarında İstanbul – Bursa – Sakarya – Kocaeli – Edirne – Tekirdağ dan hangisi varsa onu almasını istiyorum

örnek dosya yukarda

Eğer istediğim formül mümkün değilse K – O – S – W – AA – AE – AI – AM- AQ – AU sütunlarında en sondaki dolu sütunda yazan kelimenin alınması formülü de olabilir
ilgilenen tüm arkadaşlara teşekkür ederim

B4 hücresine uygulayıp deneyiniz.

Kod:
=EĞERHATA(SOLDAN(ARA(2;1/(($I$2:$AV$2="Görev Yeri ve Unvanı")*(I4:AV4<>""));I4:AV4);EĞER(ESAYIYSA(MBUL(" ";ARA(2;1/(($I$2:$AV$2="Görev Yeri ve Unvanı")*(I4:AV4<>""));I4:AV4)));MBUL(" ";ARA(2;1/(($I$2:$AV$2="Görev Yeri ve Unvanı")*(I4:AV4<>""));I4:AV4))-1;1024));"")

Tam isabet sayın korhan ayhan.
Ancak boş sütunlara #YOK yazıyor
Formülün başına =EĞERHATA( ekledim ama olmadı
Boş satırlar için #YOK yazmasını kaldırabilir miyiz.
Teşekkür ederim

Merhaba.

Alternatif olsun.
-- Aşağıdaki dizi formülü istenilen sonucu üretecektir.
.
Kod:
=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]MAK[/COLOR]([COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]MOD[/COLOR]([COLOR="red"]SÜTUN[/COLOR]($I4:$AV4);4)=3;[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]($I4:$AV4<>"";[COLOR="red"]SÜTUN[/COLOR]($I4:$AV4))))=0;"";[COLOR="red"]SOLDAN[/COLOR]([COLOR="red"]KAYDIR[/COLOR]($A4;0;[COLOR="red"]MAK[/COLOR]([COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]MOD[/COLOR]([COLOR="red"]SÜTUN[/COLOR]($I4:$AV4);4)=3;[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]($I4:$AV4<>"";[COLOR="red"]SÜTUN[/COLOR]($I4:$AV4))))-1);[COLOR="red"]BUL[/COLOR](" ";[COLOR="red"]KAYDIR[/COLOR]($A4;0;[COLOR="red"]MAK[/COLOR]([COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]MOD[/COLOR]([COLOR="red"]SÜTUN[/COLOR]($I4:$AV4);4)=3;[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]($I4:$AV4<>"";[COLOR="Red"]SÜTUN[/COLOR]($I4:$AV4))))-1);1)-1))
[COLOR="Blue"]Dizi formülü olduğundan hücreye [COLOR="Red"][B]CTRL+SHIFT+ENTER[/B][/COLOR] ile uygulanmalıdır.
İşlem doğru yapılmışsa formül [B]kendiliğinden [COLOR="red"]{....}[/COLOR][/B] gibi köşeli parantez arasına alınır.[/COLOR]
-- Ayrıca isterseniz Sayın AYHAN'ın verdiği formülde,
ilgili alanda veri olmaması durumunda oluşan hatayı gidermek için formülü aşağıdaki şekilde kullanabilirsiniz.
.
Kod:
=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]EHATALIYSA[/COLOR]([COLOR="red"]ARA[/COLOR](2;1/(($I$2:$AV$2="Görev Yeri ve Unvanı")*(I5:AV5<>""));I5:AV5));"";[COLOR="red"]SOLDAN[/COLOR]([COLOR="red"]ARA[/COLOR](2;1/(($I$2:$AV$2="Görev Yeri ve Unvanı")*(I5:AV5<>""));I5:AV5);[COLOR="red"]MBUL[/COLOR](" ";[COLOR="Red"]ARA[/COLOR](2;1/(($I$2:$AV$2="Görev Yeri ve Unvanı")*(I5:AV5<>""));I5:AV5))-1))

#8 nolu mesajımdaki formülü hatalı durumlar için revize ettim. Deneyiniz.

ömer bey
=EĞER(EHATALIYSA(ARA(2;1/(($I$2:$AV$2="Görev Yeri ve Unvanı")*(I5:AV5<>""));I5:AV5));"";SOLDAN(ARA(2;1/(($I$2:$AV$2="Görev Yeri ve Unvanı")*(I5:AV5<>""));I5:AV5);MBUL(" ";ARA(2;1/(($I$2:$AV$2="Görev Yeri ve Unvanı")*(I5:AV5<>""));I5:AV5))-1))
formülde çok fazla değişken girdiniz uyarısı veriyor

İşlem tamam sayın Korhan Ayhan ve Sayın Ömer Baran ilginize teşekkür ederim

Geri