• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

En Son Satırdaki Tarihi Bulma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
F4:BB4 satırları arasında yer alan hücrelerde Tarih formatında olan çeşitli tarihler var.

Bu aralıkta yeralan en son tarihi yazdıran formülü bulamadım.

=ARA(2;1/(F4:BB4<>"");F4:BB4) BU formülle sayı değerlerini buluyor fakat tarih olunca bulamıyor. Yardımcı olabilirseniz memnun olurum, şimdiden teşekkürler.

F4:BB4 satırları arasında yer alan hücrelerde Tarih formatında olan çeşitli tarihler var.

Bu aralıkta yeralan en son tarihi yazdıran formülü bulamadım.

=ARA(2;1/(F4:BB4<>"");F4:BB4) BU formülle sayı değerlerini buluyor fakat tarih olunca bulamıyor. Yardımcı olabilirseniz memnun olurum, şimdiden teşekkürler.

Bu formülde bulur.Denedim sıkıntı yok.

Ben biraz yanlış tarif ettim, özür dilerim.
Ekte istediğim örnek dosyayı gönderiyorum.

Ekli dosyalar

Ben biraz yanlış tarif ettim, özür dilerim.
Ekte istediğim örnek dosyayı gönderiyorum.

Kod:
=İNDİS(F4:AE4;KAÇINCI(ÇİFT(F19)-1;F6:AE6;0))

Bu şekilde deneyiniz..

Eğer F19 daki sayı son rakam olacaksa,

Kod:
=ARA(2;1/(F6:AE6<>"");F6:AE6)

.

Bu şekilde olmadı, 6. satırdaki sayılar da devam ediyor , onlar da değişken. 6. satırdaki sayı değeri en son kaç ise, 4. satırdaki tarihde onu göstersin. Bu şekilde bir çözüm daha çok işime yarayacaktır.

Yukardaki verdiğim formülleri iç içe sokmanız yeterli olacaktır. Yani indis formülünde F19 olan bölgeye ara formülünü ilave etmeniz yeterli olur.

Kod:
=İNDİS(F4:AE4;KAÇINCI(ÇİFT(ARA(2;1/(F6:AE6<>"");F6:AE6))-1;F6:AE6;0))

.

Yukardaki verdiğim formülleri iç içe sokmanız yeterli olacaktır. Yani indis formülünde F19 olan bölgeye ara formülünü ilave etmeniz yeterli olur.

Kod:
=İNDİS(F4:AE4;KAÇINCI(ÇİFT(ARA(2;1/(F6:AE6<>"");F6:AE6))-1;F6:AE6;0))

.

Tam olarak istediğim olmuştur. Çok teşekkür ederim, beni büyük bir yükten kurtardınız.
Ellerinize, emeğinize sağlık.

Geri