• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

En son fatura numarasını getirme

Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365
Arkadaşlar merhaba;

SELECT FATF.SIRKET, FATF.TARIH, FATF.TIP, FATF.FISNO, FATF.CKOD, FATF.BELGE, CKART.OZEL6, FATF.AKTIP
FROM SENTEZV6.dbo.CKART CKART, SENTEZV6.dbo.FATF FATF
WHERE CKART.KOD = FATF.CKOD AND ((FATF.SIRKET='10') AND (FATF.TIP=4) AND (CKART.OZEL6='UĞUR'))
ORDER BY FATF.BELGE

Dışveri al özelliği ile veritabanına bağlanıp yukarıdaki sorguyu otomatik olarak excel sayfama getiriyorum.Bu liste bana fatura modülünden kesilen fatura numaralarını göstermektedir.

Fatura numaralarım 00/025 veya 60/043 gibi numaralar olmaktadır.00/ ve 60/ gibi başlıklar sabittir.sondaki 3 karakter değişiyor.

Yapmak istediğim ise yeni bir sorgu hazırlayıp,bu sorguda ise 00/ ve 60/ ile başlayan en son fatura numarasını bulmaktır.Mesela en son 00/098 nolu faturayı kaydetmişsem sorgumdada 00/098 numarasını görmeliyim.

Çözüm önerilerinizi bekliyorum...

string sorgu

Merhabalar,
fatura no ilgili field'ın FATF.FISNO olduğunu kabul edersek, "where" ifadesinden sonra aşağıdaki
koşul işinizi görecektir, saygılar.

SUBSTR(LTRIM(RTRIM(FATF.FISNO)),4,3)=(select max(SUBSTR(LTRIM(RTRIM(FATF.FISNO))

sayın dentex;

İlgili sütunum belge idi.FATF.BELGE olarak sorguyu değiştirdim.Where ifadesinden sonra yazdığınız komutu sorguma yapıştırdım.Ama hata verdi.

Bir de kendi sorgumun where ifadesinden sonraki bölümüne yapıştırıp devamına da kendi sorgumu getirdim.Yine hata verdi.

Sizlere durumu ileteyim dedim.İlettim :)

Sayın dentex;

substr ifadesinin kullanım şeklini internetten bulamadım.Eğer siz anlatırsanız sorunum çözülmese bile en azından bu ifadenin kullanımını öğrenmiş olurum.

merhabalar,
"substr"; bir string değişkenin istediğimiz bölümünü almamızı sağlar. Bu kodları Oracle'da deneyip yazdım. Sanırım sizin veritabanı Sql server olmalı. Onunla ilgili test yapmama işyerinde imkanım yok. Ama evde yapabilirim. O zamana kadar bir yanıt gelmezse araştırıp yazarım, saygılar.

Evet sql server.
ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.

Sanırım sqlserver'da "Substring(,,)" olmalı...

Substring(LTRIM(RTRIM(FATF.FISNO)),4,3)=(select max(Substring(LTRIM(RTRIM(FATF.FISNO))

Sayın dentex;

Olmadı.Sizi çok uğraştırdım,basit bir şey sandım ama değilmiş.Uğraşmayalım sizi daha fazla yormak istemem.Teşekkür ederim tekrar tekrar.

Geri