• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

en olanı bulma

Bakigemlik

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba Arkadaşlar,

ek dosyada maliyet ve gelirlerimin bulunduğu bir dosya var,

benim yapmak istediğim Günlük Liste sekmesine girdiğim plakaların Maliyet Kalemlerinin listesinde kontrolünü yapması ve en düşük maliyetli olan plakanın "Hesaplama" sekmesinde ki Plaka sütununa en düşük gelirin karşısına yazılması

bunu formulle çözebilirmiyim

teşekkürler

Ekli dosyalar

Ben şöyle bir şey anladım hesaplama sayfasına A sütununa plaka yazacaksınız.Bu plakaya göre maliyet kalemleri sayfasında ilgili plakanın hangi ayda en düşük maliyeti olduğunu bulacaksanız ise ekli dosyada hesaplama sayfası F sütununu inceleyiniz.Anladığımı yorumladım
Kod:
=MİN(EĞER('Maliyet Kalemleri'!A2:$A9=Hesaplama!A2;'Maliyet Kalemleri'!$B2:$M2))

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Ben şöyle bir şey anladım hesaplama sayfasına A sütununa plaka yazacaksınız.Bu plakaya göre maliyet kalemleri sayfasında ilgili plakanın hangi ayda en düşük maliyeti olduğunu bulacaksanız ise ekli dosyada hesaplama sayfası F sütununu inceleyiniz.Anladığımı yorumladım
Kod:
=MİN(EĞER('Maliyet Kalemleri'!A2:$A9=Hesaplama!A2;'Maliyet Kalemleri'!$B2:$M2))

Öncelikle ilginize teşekkürler,

sanırım ben tam ne istediğimi anlatamadım tekrar anlatmaya çalışayım,

Günlük Liste sekmesine o gün sipariş almak için gelen araçların plakalarını yazacağım,Bundan sonra excelin bir optimizasyon kurmasını istiyorum (ne kadar mümkün bilmiyorum ama) Günlük liste sekmesine yazdığım plakayı Maliyet Kalemleri Sekmesinden bulacak ve burada günlük maliyeti en düşük olan aracı bulacak ve bunu Hesaplama sekmesinde Gelire bakacak ve en düşük gelir karşısına A sutununa yazacak,

umarım anlatabilmişimdir ve bu mümkündür,

Ekli dosyalar

Merhaba,

Sorunuzu tam anlamadım, benim anladığımım hesapmala A sütununna Günlük liste göre ve maliyete göre plaka getirmek!
Günlik Liste C2 hücresine ,
Kod:
=MİN(EĞER('Maliyet Kalemleri'!$A$2:$A$9=B2;'Maliyet Kalemleri'!$Q$2:$Q$9))
DİZİ formülü

Hesaplama A2 hücresine,
Kod:
=EĞER(J2=MİN($J$2:$J$10);İNDİS('Günlük Liste'!$B$2:$B$9;KAÇINCI(MİN('Günlük Liste'!$C$2:$C$9);'Günlük Liste'!$C$2:$C$9;0));"")

Yazarak formülleri yeteri kadar çoğaltınız.

Merhaba,

Sorunuzu tam anlamadım, benim anladığımım hesapmala A sütununna Günlük liste göre ve maliyete göre plaka getirmek!
Günlik Liste C2 hücresine ,
Kod:
=MİN(EĞER('Maliyet Kalemleri'!$A$2:$A$9=B2;'Maliyet Kalemleri'!$Q$2:$Q$9))
DİZİ formülü

Hesaplama A2 hücresine,
Kod:
=EĞER(J2=MİN($J$2:$J$10);İNDİS('Günlük Liste'!$B$2:$B$9;KAÇINCI(MİN('Günlük Liste'!$C$2:$C$9);'Günlük Liste'!$C$2:$C$9;0));"")

Yazarak formülleri yeteri kadar çoğaltınız.

ilginize çok teşekkürler ama tam anlamıyla çözmedi,

şöyleki en düşük olanı getiriyor ama sonrasında günlük listede kalanlarıda yine aynı mantıkla dizmesi gerekiyor

yani 1. Endüşük maliyet + En düşük gelir karşılaştırdı yazdı ve sonrasında yine Günlük listede araçlar bitene kadar bunu yapmalı,

Örnek dosyanıza göre manuel olarak siz bir sıralama yapar mısınız?

Örnek dosyanıza göre manuel olarak siz bir sıralama yapar mısınız?

bu şekilde olması gerek,

satır sayısı az olunca sıralayarak yapılabiliyor ama bu satırlar 250 yakın olacağı için formulle daha kolay olur diye düşündüm

teşekkürler,

Ekli dosyalar

Geri