• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

en küçük olanı renklendir yaz ve diğerleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Efkan.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
merhaba arkadaşlar.

bir kaç seri sorum olacak. yardımcı olursanız adım adım gidelim.

aslında çok basit gelebilir ama ben işin içinden çıkamadım.
bir sütundaki sayılardan en küçük olan(lar)ı renklendirmek istiyorum.
en küçük olanı seçiyorum ör: (=MİN(F4:F9))
ama o sütunda bulunan en küçük sayıları renklendirmek istiyorum. bunu yapamadım.

örnek olarak göndereceğim tabloyu kendim oluşturdum, bunu formül ile nasıl yapabiliriz? bir de dosyayı nasıl yüklüyoruz dosya yükleme yerini bulamadım ?

göndermek istediğim dosya;

Son düzenleme:
F8:F12 aralığını seçin, koşullu biçimlendirme-> Yalnızca şunu içerenleri biçimlendir-> eşit-> karşısına =MİN(F8:F12) yazın ve zemin ve yazıtipi rengi gibi biçim ayarlarını yapıp tamam deyin.
Sonra da F8-F12 aralığını seçip kopyala-> diğer koşullu biçim uygulanacak veri alanını seçin -> özel yapıştır -> biçimleri

derseniz olması lazım. Ayrıca bahsettiğim formülü F13'e de yazın ve sağa doğru kopyalayın.

Ne zamandır uğraştığım bir şeydi. Çok çok teşekkür ederim.

Peki yan tarafa bir buton ekleyip o butona basınca alternatif olanları aşağıda sıralamasını istiyoruz, bunu nasıl yaparız?

Son düzenleme:
Ben sizin hesaplama yönteminizi ve analiz sisteminizi hiç bilmiyorum.
Bana Hanfi hücrede neyi hesaplamak (nasıl-hangi hücre bilgilerini kullanarak) istediğinizi söylerseniz ve çözüm makro değil formül ile mümkün gibi görünüyorsa ilgilenmeye çalışırım.

İlk sorunuz gibi net anlaşılır sorularınıza cevap alacağınızdan eminim.

Evet aslında o dosya bende de var. Visual basic kısmında şifre vardı şifreyi geçtim.
Şifresiz halini size ileteyim ama ben visual basic bilmiyorum.
Yani yapmak istediğim şey wagner whitin algoritması ile ekonomik sipariş miktarını bulmak ve karar vericiye alternatif seçenekleri sunmak.

Son düzenleme:
ilk koşulum şu;
eğer yeşil olanlar(yani aslında o sütundaki en küçük sayılar) yan yana ise bunların taleplerini topla.
örnek olarak 1. satırda 50 ve 100 yan yana. Talepleri ise sırası ile Q1=100 ve Q2=100.
1. satır olduğu için bunu Q1= 200(100+100) diye yazdırmak istiyorum.

diğer bir örnek verecek olursam,

2. satırda 100,125 ve 175 yan yana.
bunların talepleri ise (her birinin talebi üzerinde kırmızı renkte yazıyor) sırası ile Q2=100, Q3=50 ve Q4=50)
bu da 2. satırda olduğu için bunu da Q2=200(100+50+50) şeklinde yazdırmak istiyorum yani toplamlarını yazdırmak istiyorum.

bunu nasıl yapabiliriz ?

Son düzenleme:
arkadaşlar denerken şunu buldum hata verdi ve excel bana şu formülü önerdi

=EĞER(E20<=MİN(E20:E24)*VE(F20<=MİN(F20:F24));E20+F20;E20)

ama o VE'nin önündeki * ne anlama geliyor ? onu anlamadım

Bir öneri.

Örneğin D8 hücresine -değer elde etmek için-
( Q1'in satırı olduğu için oraya dedim, yoksa dilediğiniz bir hücreye de olur );

Kod:
=EĞER(F8=$F$13;$F$6;0)+EĞER(G8=$G$13;$G$6;0)+EĞER(H8=$H$13;$H$6;0)+EĞER(I8=$I$13;$I$6;0)+EĞER(J8=$J$13;$J$6;0)
formülünü yazın ve formülü aşağı doğru kopyalayın. Tamamdır.

Ayrıca metin olarak elde etmek için ( Q1 = + 100 + 100 şeklinde görebilmek için )
Maksat bulunan Q değerlerinin hangi değerlerin toplanmasıyla elde edildiğinin görülebilmesi.
Q1'in satırında başka bir hücreye;
Kod:
="Q"&E8&" = "&(EĞER(F8=$F$13;" + "&$F$6;""))&(EĞER(G8=$G$13;" + "&$G$6;""))&(EĞER(H8=$H$13;" + "&$H$6;""))&(EĞER(I8=$I$13;" + "&I$6;""))&(EĞER(J8=$J$13;" + "&$J$6;""))
formülünü uygulayıp aşağı doğru kopyalayın.

Metin olarak görüntüleme formülündeki hatayı düzelttim tekrar kopyalayınız.
Yukarıdaki formüller http://yadi.sk/d/ZX9ltrEyLGqnR linkindeki belgeniz üzerinden hazırlanmıştır.

Son düzenleme:
omer.baran; yardımlarınızdan dolayı gerçekten çoook teşekkür ederim :) belki basit şeyler ama bilmeyenler için kolay değil. neyse lafı uzatmadan hemen 2. aşamaya geçiyorum. inşallah anlaşılır, anlaşılmaz ise belirtirseniz daha anlaşılır bir örnek ile açıklamaya çalışırım.

Son düzenleme:
Belli noktaya varmanızı sağlayacak bir dosya gönderiyorum.
BARAN sayfasındaki veri tablosunda değişiklikler yaparak deneyiniz.
Bundan sonrası biraz daha kolay sanırım.

Ekli dosyalar

evet aslında taa ilk günden beri düşünüyordum bugün yarın olacağım kısmetse :)) gerçekten çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Estağfurullah, dosyanın işinize yarayacağını sanıyorum. İyi günler dilerim.

Sayın Efkan gönderdiğim dosya ile ilgili olarak bir şey söylemediniz.

dosya harika ömer abi :)) eline sağlık...
gerçekten beni büyük bir sıkıntıdan kurtardın.
vizeler geldiği için projeyle pek ilgilenemedim. vizelerden sonra yoğunlaşmayı düşünüyorum.
dosyayı en son geçen gün incelemiştim. hatırladığım kadarıyla sadece bir yerde ufak bi değişiklik yapmak gerekiyordu. başka bir sorun yoktu ömer abi.

ömer abi ben dosyada bir kaç değişiklik yapmak istedim bu sefer ayarları bozuldu koşullu renklendirme yapıyorum 4 satır oluyor 5. satır bazen oluyor bazen olmuyor. mesela 5. dönem için talep 80 diyorum koşullu renklendirme yapıyor ama 210 yazınca herhangi bir renklendirme yapmıyor. (P1 hücresi 100 değerini geçince renklendirme yapmıyor) tekrar tekrar yaptım hep aynı oldu. orjinal dosya var ama düzenleme yapınca neden bozuluyor düzenlemeyi nasıl yapmam lazım...

Son düzenleme:
Geri