• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

En küçük değeri sağlayan rakamlardan maksimum olanı seçme

Excel Vers. ve Dili
2010
Arkadaşlar merhaba, benim çok önemli bir sorunum var. bütün gün bunu düşündüm akıl sağlığımı yitircem artık bulamazsam ne olursunuz yardım edin :(

sütun D'de ve sütun C'de değerler yer almaktadır. Burada benim yapmak istediğim sütun D'de en küçük değerin olduğu hücreleri bulmak hemen solunda yani C sütununda aynı satırda yer alan değerlerin maksimum olanını seçmek.

Örnekle açıklayım D sütununda eğer "2" değeri minimum ve bu değerden 2 tane hücrede var. Bu iki tane hücrenin hemen solunda yer alan C sütununda aynı satırdaki hücrelerin değerleri ise 27 ve 2 diyelim. Bunlardan da maksimum olan 27'yi seçmesi gerekecektir.

Bununla ilgili ne yapabiliriz? Midem ağrıyor bunu düşünmekten :(

Ekli dosyalar

Merhaba,

Makroya gerek var mı?

Fonksiyonla çözümü önereyim, olmazsa makroya geçilir.

İstediğiniz boş bir hücreye aşağıdaki fonksiyonu yazınız ve Ctrl+Shift+Enter ile bitiriniz. Çünkü Dizi Formüldür.

Formül {} arasına alınır.

Kod:
=MAK((D2:D6=MİN(D2:D6))*MAK(C3:C6))

Dizi Formül olmadan da :

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(MAK((D2:D6=MİN(D2:D6))*MAK(C3:C6)))

Merhaba
Alternatif olsun, deneyin.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(MAK((MİN(D1:D17)=(D1:D17))*(C1:C17)))

Arkadaşlar dileyin benden ne dilerseniz mükemmel çözdü :) başımın ağrısı bu anda geçti :) emrinizde ne isterseniz yaparım :) yalnız sadece diğer arkdaşların da anlaması açısından acaba formülün detayına inmeniz mümkün olur mu?

yalnız sadece diğer arkdaşların da anlaması açısından acaba formülün detayına inmeniz mümkün olur mu?

Merhaba,

Diğer arkadaşlar biliyor bu formülleri :)

Ama sizin için forumda TOPLA.ÇARPIM olarak aratınız, çok örneklere rastlayacaksınız.

Geri