DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
=KAYDIR($D$5;KAÇINCI(MAK(EĞERSAY($D$5:D[B][COLOR="Red"]22[/COLOR][/B];D5:D[B][COLOR="Red"]22[/COLOR][/B]));EĞERSAY($D$5:D[B][COLOR="Red"]22[/COLOR][/B];D5:D[B][COLOR="Red"]22[/COLOR][/B]);0)-1;0)
[COLOR="Blue"]Dizi formülü hücreye [B][COLOR="Red"]CTRL+SHIFT+ENTER[/COLOR][/B] ile uygulanmalıdır.[/COLOR]
Merhaba, foruma hoşgeldiniz.
Varsayımlar;
-- veriler D522 aralığındadır,
-- en fazla tekrarlanan veri 1'den fazla ise (5 tane çilek, 5 tane elma gibi);
bunlardan üstten aşağı doğru ilk rastlanan önceliklidir.
Bu varsayımlarla aşağıdaki dizi formülü istediğiniz sonucu verir.
.Kod:=KAYDIR($D$5;KAÇINCI(MAK(EĞERSAY($D$5:D[B][COLOR="Red"]22[/COLOR][/B];D5:D[B][COLOR="Red"]22[/COLOR][/B]));EĞERSAY($D$5:D[B][COLOR="Red"]22[/COLOR][/B];D5:D[B][COLOR="Red"]22[/COLOR][/B]);0)-1;0) [COLOR="Blue"]Dizi formülü hücreye [B][COLOR="Red"]CTRL+SHIFT+ENTER[/COLOR][/B] ile uygulanmalıdır.[/COLOR]
Alternatif
E kopyalayınız.
dizi formülü
Kod:=DOLAYLI("D"&KÜÇÜK(EĞER(MAK(EĞERSAY($D$5:$D$22;$D$5:$D$22))=EĞERSAY($D$5:$D$22;$D$5:$D$22);SATIR($A$5:$A$22));SATIR(A1)))

Dosyayı inceleyiniz.
http://s9.dosya.tc/server3/izpp12/siklik.rar.html
=EĞER(C2=C3;+PARÇAAL(D3;1;1);"-")
Hocam kolay ibaresini mantıksal açıdan kolay olduğunu söyledim işlevsel olarak yapabilsem zaten burada yarım ıstıyor olmazdım.Tekrar merhaba.
Örnek belgenizle ilgili cevap şudur.
PARÇAAL işlevi bir METİN işlevidir ve dolayısıyla da sonucu sayı DEĞİL METİN'dir ve
METİN ile matematiksel işlem yapamazsınız, işlemin herhangi bir aşamasında bunları SAYIya dönüştürmeniz gerekir.
Sayıya dönüştürmek için K sütunundaki formülü basitçe =EĞER($C$2=C3;0+PARÇAAL(... şeklinde değiştirerek SAYI elde edebilirsiniz.
Böylece artık bunların TOPLAMını da alabilirsiniz.
.
Sayın Ömer BARAN üstadım cevabı vermiş , dosyanızı inceledim sizin çıkardığınız şekilde sonuç çıkmıyor .Parçaal ile sayıya çevirmek için Ömer BARAN üstadımın belirttiği aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz.Örnekteki sıralı sonuç nasıl çıktı anlayamadım.Kolay gelsin
Kod:=EĞER(C2=C3;+PARÇAAL(D3;1;1);"-")
=EĞER([B][COLOR="red"]$[/COLOR][/B]C[B][COLOR="Red"]$[/COLOR][/B]2=C3;0+PARÇAAL(D3;1;1);"-")
Ben belgenizde K4 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp aşağı doğru kopyalıyorum.
Ardından da başka bir hücreye =TOPLA(K4:K23) formülünü uyguluyorum ve sonuç alıyorum.
Kod:=EĞER([B][COLOR="red"]$[/COLOR][/B]C[B][COLOR="Red"]$[/COLOR][/B]2=C3;0+PARÇAAL(D3;1;1);"-")
=TOPLA.ÇARPIM(--YERİNEKOY(K4:K23;"-";0))