• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

En Fazla Hangi Yazıdan Var Yardım

Excel Vers. ve Dili
2010 TÜRKÇE
Merhaba arkadaşlar resımde d5:d22 arasında gordugunuz gıbı alt alta yazılar var benım ıstedıgım burada en fazla tekrarlayan yazı hangısıyle onu E5 hucresıne yazdırmak yanı e5 te Çiçek yazması lazım ama formulunu bulamadım. Şidmden Teşekkürler

Merhaba, foruma hoşgeldiniz.

Varsayımlar;
-- veriler D5:D22 aralığındadır,
-- en fazla tekrarlanan veri 1'den fazla ise (5 tane çilek, 5 tane elma gibi);
bunlardan üstten aşağı doğru ilk rastlanan önceliklidir.

Bu varsayımlarla aşağıdaki dizi formülü istediğiniz sonucu verir.
.
Kod:
=KAYDIR($D$5;KAÇINCI(MAK(EĞERSAY($D$5:D[B][COLOR="Red"]22[/COLOR][/B];D5:D[B][COLOR="Red"]22[/COLOR][/B]));EĞERSAY($D$5:D[B][COLOR="Red"]22[/COLOR][/B];D5:D[B][COLOR="Red"]22[/COLOR][/B]);0)-1;0)
[COLOR="Blue"]Dizi formülü hücreye [B][COLOR="Red"]CTRL+SHIFT+ENTER[/COLOR][/B] ile uygulanmalıdır.[/COLOR]

Alternatif
E kopyalayınız.
dizi formülü
Kod:
=DOLAYLI("D"&KÜÇÜK(EĞER(MAK(EĞERSAY($D$5:$D$22;$D$5:$D$22))=EĞERSAY($D$5:$D$22;$D$5:$D$22);SATIR($A$5:$A$22));SATIR(A1)))

Merhaba, foruma hoşgeldiniz.

Varsayımlar;
-- veriler D5:D22 aralığındadır,
-- en fazla tekrarlanan veri 1'den fazla ise (5 tane çilek, 5 tane elma gibi);
bunlardan üstten aşağı doğru ilk rastlanan önceliklidir.

Bu varsayımlarla aşağıdaki dizi formülü istediğiniz sonucu verir.
.
Kod:
=KAYDIR($D$5;KAÇINCI(MAK(EĞERSAY($D$5:D[B][COLOR="Red"]22[/COLOR][/B];D5:D[B][COLOR="Red"]22[/COLOR][/B]));EĞERSAY($D$5:D[B][COLOR="Red"]22[/COLOR][/B];D5:D[B][COLOR="Red"]22[/COLOR][/B]);0)-1;0)
[COLOR="Blue"]Dizi formülü hücreye [B][COLOR="Red"]CTRL+SHIFT+ENTER[/COLOR][/B] ile uygulanmalıdır.[/COLOR]

Alternatif
E kopyalayınız.
dizi formülü
Kod:
=DOLAYLI("D"&KÜÇÜK(EĞER(MAK(EĞERSAY($D$5:$D$22;$D$5:$D$22))=EĞERSAY($D$5:$D$22;$D$5:$D$22);SATIR($A$5:$A$22));SATIR(A1)))

Cevaplar için teşekkürler ancak işe yaramadı aslında çok kolay birşey istiyorum ama ben anlatamadım sanırım alttakı sutunda en cok SJK yazıyor bunu E3 kutusuna yazdırmak ıstıyorum

2.ci bir sorunum daha var malesef :) aşağıdaki gibi bir işlem nasıl toplanabilir - işareti oldugu için sayıları toplamıyor hata verıyor.

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim

Kuvvetle muhtemel verilen formülleri, dizi formülü olarak uygulamamışsınız.

Formülü hücreye yapıştırın, F2 tuşuna tıklayıp hücre içerisine girin,
ENTER ile DEĞİL, formülü CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına birlikte basarak tamamlayın.
İşlem doğru yapılmışsa formül kendiliğinden {....} gibi köşeli parantez arasına alınır.

Soru soranların KOLAY / ÇOK KOLAY ibaresini kullanmasını hep garipsemişimdir.
Kendisi için KOLAY DEĞİLmiş ki, forumda konu açma ihtiyacı hissedilmiş.

Herneyse şahsen ben şu toto-loto işlerinden pek hazzetmiyorum, size kolaylıklar diliyorum.

Şansınız daim olsun.
.

Tekrar merhaba.

Örnek belgenizle ilgili cevap şudur.
PARÇAAL işlevi bir METİN işlevidir ve dolayısıyla da sonucu sayı DEĞİL METİN'dir ve
METİN ile matematiksel işlem yapamazsınız, işlemin herhangi bir aşamasında bunları SAYIya dönüştürmeniz gerekir.
Sayıya dönüştürmek için K sütunundaki formülü basitçe =EĞER($C$2=C3;0+PARÇAAL(... şeklinde değiştirerek SAYI elde edebilirsiniz.
Böylece artık bunların TOPLAMını da alabilirsiniz.
.

Sayın Ömer BARAN üstadım cevabı vermiş , dosyanızı inceledim sizin çıkardığınız şekilde sonuç çıkmıyor .Parçaal ile sayıya çevirmek için Ömer BARAN üstadımın belirttiği aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz.Örnekteki sıralı sonuç nasıl çıktı anlayamadım.Kolay gelsin
Kod:
=EĞER(C2=C3;+PARÇAAL(D3;1;1);"-")

Tekrar merhaba.

Örnek belgenizle ilgili cevap şudur.
PARÇAAL işlevi bir METİN işlevidir ve dolayısıyla da sonucu sayı DEĞİL METİN'dir ve
METİN ile matematiksel işlem yapamazsınız, işlemin herhangi bir aşamasında bunları SAYIya dönüştürmeniz gerekir.
Sayıya dönüştürmek için K sütunundaki formülü basitçe =EĞER($C$2=C3;0+PARÇAAL(... şeklinde değiştirerek SAYI elde edebilirsiniz.
Böylece artık bunların TOPLAMını da alabilirsiniz.
.
Hocam kolay ibaresini mantıksal açıdan kolay olduğunu söyledim işlevsel olarak yapabilsem zaten burada yarım ıstıyor olmazdım.

Sayın Ömer BARAN üstadım cevabı vermiş , dosyanızı inceledim sizin çıkardığınız şekilde sonuç çıkmıyor .Parçaal ile sayıya çevirmek için Ömer BARAN üstadımın belirttiği aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz.Örnekteki sıralı sonuç nasıl çıktı anlayamadım.Kolay gelsin
Kod:
=EĞER(C2=C3;+PARÇAAL(D3;1;1);"-")

bu yukarıda eklemıs oldugunuz kodu zaten kullanıyorum ve tabloya bu sekılde sayı cekıyorum ancak - ısaretı sayılar arasında oldugu ıcın toplamada sıkıntı cıkarıyor - yerıne 0 kullanırsam o sorun cozuluyor ancak baska ıslemler ıcın 0 kullanmamam gerekıyor çözüm bulamadım malesef

Ben belgenizde K4 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp aşağı doğru kopyalıyorum.
Ardından da başka bir hücreye =TOPLA(K4:K23) formülünü uyguluyorum ve sonuç alıyorum.
Kod:
=EĞER([B][COLOR="red"]$[/COLOR][/B]C[B][COLOR="Red"]$[/COLOR][/B]2=C3;0+PARÇAAL(D3;1;1);"-")

Ben belgenizde K4 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp aşağı doğru kopyalıyorum.
Ardından da başka bir hücreye =TOPLA(K4:K23) formülünü uyguluyorum ve sonuç alıyorum.
Kod:
=EĞER([B][COLOR="red"]$[/COLOR][/B]C[B][COLOR="Red"]$[/COLOR][/B]2=C3;0+PARÇAAL(D3;1;1);"-")

Ömer BARAN ve Çıtır çok teşekkür ediyorum 2 sorunuda çözdüm sayenizde :)

Alternatif;

Toplama işlemi için kullanabilirsiniz.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(--YERİNEKOY(K4:K23;"-";0))

Geri