En cok en az satanı bulma

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Arkadaşlar ekteki satış talosunda hem ana sayfada hemde analiz sayfasında en cok ,en az satan ürünü tutarını ve hangi müsteriye ait olduklarını gösterebilirmiyim.=indis(kaçıncı(büyük .. formuluyle yapıyprum ama tam istediğim gibi olmuyor yani her urunun altına formulu gırdıgımde dongusel basvuru oluyor.yardımlarınız beklıyorum

Ekli dosyalar

turist

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 64Bit
English
Ekli dosyayı inceleyiniz.

Not:Yardımcı formül satırları kullanılmıştır.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Sayın turist ilginiz için cok tesekkur ederim ama istediğim bu değildi yani benim istediğim en cok satılan en az satılan ürünün adı tutarı ve hangi müşteri o satışı yapmış

ürün adı -tutarı- hangi müşteri
en cok satılan ürün=

en az satılan ürün =

ekteki tabloda analiz sayfasında bunu yapmak mümkünmü acaba.analiz sayfasında hersey acık sayın hocam.yardımlarınızı bekliyorum elinizden geldiği kadarıyla.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Sayın turist muhtesemsınız.super tam istediğim gibi. Işin mantığını öğrenip balık yeme degil balık tutmayı öğreneceğim sizin sayenizde.tekrar çok teşekkür ederim

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Hocam formulu kontrol ettim.benim bu işin mantığını kavramama imkan yok=)))siz olayı aşmış bitirmişsiniz))

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Hocam ana sayfada en az satılan urunu değerini değiştirdiğimde analiz sayfasında en az satılan urun bolumunde yalıslık oluyor ve deger degiştiginde değiştirme yapmıyor.daha ıyı anlamak için tablodaki bütün degerleri silip denerseniz daha acık olur.

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Hocam formulde küçük yazmıştınız ben formulu min olarak düzelttim problem haloldu gibi.tekrar çok tesekkur edıyorum.

turist

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 64Bit
English
Hocam ana sayfada en az satılan urunu değerini değiştirdiğimde analiz sayfasında en az satılan urun bolumunde yalıslık oluyor ve deger degiştiginde değiştirme yapmıyor.daha ıyı anlamak için tablodaki bütün degerleri silip denerseniz daha acık olur.
Yaptığınız değişikliğin ne olduğunu bilmiyorum, fakat tablonuzdaki değişiklikler analiz sayfasında güncelleniyor.
Ancak; tablonuzda satış değerleri 0(SIFIR) olan alanlar olduğu için;
en küçük değeri bulmada kullanılan formül
Kod:
SMALL(ANASAYFA!$H$2:$BF$25;2)
Kod:
KÜÇÜK(ANASAYFA!$H$2:$BF$25;2)
şeklindeydi.Yani sıfırdan sonraki 2.ci küçük değeri alıyordu.bu da tablonuzda 0,45 idi.
Eğer tablonuzdaki bütün değerleri silerseniz, SIFIR olmadığı için bu kod'un mantığı değişir.Bu durumda bu formülün yerine:
Kod:
MIN(ANASAYFA!$H$2:$BF$25)
Kod:
MİN(ANASAYFA!$H$2:$BF$25)
kullanmalısınız.

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
HocaM üşenmeden bukadar ayrıntılı anlatıgınız ıcın sıze cok tsekkur ederım.