• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

En büyük 5 sayıyı bulma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan iyiler
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013
Türkçe
Arkadaşlar merhaba

topla , ortalama , maksimum , minimum , indis , kaçıncı , eğersay

fonksiyonlarından, bir dizi içindeki en büyük 5 sayıyı bulmam gerek.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Verilerinizin A2:A100 aralığında olduğu varsayımıyla;
B2 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp B6 hücresine kadar kopyalayınız.
Kod:
=BÜYÜK([COLOR="red"][B]$[/B][/COLOR]A[COLOR="red"][B]$[/B][/COLOR]2:[COLOR="red"][B]$[/B][/COLOR]A[COLOR="red"][B]$[/B][/COLOR]100;SATIR()[B][COLOR="Red"]-1[/COLOR][/B])
Böylece B2'de 1'nci büyük olanı, B3'te 2'nci büyük olanı ... görebilirsiniz.
Formüldeki SATIR()-1 kısmı, formül 2'nci satıra yazıldığından 1 sayısına karşılık gelir.

peki ben bu işlemi sadece verilen fonksiyonlarla yapabilir miyim?

Belgenizde bir sorun filan yok, sadece fikir jimnastiği anlamında bir soru mudur sorduğunuz?

Tek hücreye uygulanacak bir formül mü arıyorsunuz, yoksa yardımcı sütun filan olabilir mi?
Sadece yazdığınız işlevler mi kullanılacak?
Başka işlev kullanılamaz mı?

Formül sadece bu fonksiyonlarla tek bir hücreye yazılacak.

Diziyi ad tanımlamasından "SAYILAR" olarak kaydettikten sonra aşağıdaki dizi formülünü deneyiniz.
Kod:
=MAK(EĞER(EĞERSAY(SAYILAR;">="&SAYILAR)=1;SAYILAR))&" - "&MAK(EĞER(EĞERSAY(SAYILAR;">="&SAYILAR)=2;SAYILAR))&" - "&MAK(EĞER(EĞERSAY(SAYILAR;">="&SAYILAR)=3;SAYILAR))&" - "&MAK(EĞER(EĞERSAY(SAYILAR;">="&SAYILAR)=4;SAYILAR))&" - "&MAK(EĞER(EĞERSAY(SAYILAR;">="&SAYILAR)=5;SAYILAR))

Diziyi ad tanımlamasından "SAYILAR" olarak kaydettikten sonra aşağıdaki dizi formülünü deneyiniz.
Kod:
=MAK(EĞER(EĞERSAY(SAYILAR;">="&SAYILAR)=1;SAYILAR))&" - "&MAK(EĞER(EĞERSAY(SAYILAR;">="&SAYILAR)=2;SAYILAR))&" - "&MAK(EĞER(EĞERSAY(SAYILAR;">="&SAYILAR)=3;SAYILAR))&" - "&MAK(EĞER(EĞERSAY(SAYILAR;">="&SAYILAR)=4;SAYILAR))&" - "&MAK(EĞER(EĞERSAY(SAYILAR;">="&SAYILAR)=5;SAYILAR))

Merhabalar.
Tebrikler Sayın mucit, gayet güzel formül, ben de kahvaltı ettim ve konuya bakıyordum.
Dizi formülleri konusunda biraz daha çalışmam gerektiği ortaya çıktı.

Yardımcı hücreler kullanmakta sıkıntı yok ise;
A sütunu sayılar,
B1 hücresine bir metin yazınız,
B2'ye yazıp aşağı doğru çoğaltacağınız formül;
Kod:
=MAK((EĞERSAY(A$2:A$38;A$2:A$38)>=1)*(A$2:A$38<B1)*A$2:A$38)
[COLOR="Blue"]Formül dizi formülüdür.CTRL + SHIFT + ENTER ile tamamlayınız.[/COLOR]

Çıkan sonuçları birleştirip sonuç alınabilir.

Uitser Madina

Son düzenleme:
Geri