• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

En büyük 2.sayıyı bulma

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2007-TR
MERHABALAR,

EKTE İNCELEYEBİLECEĞİNİZ GİBİ EN BÜYÜK SAYIYI BULUYORUM AMA YAPTIĞIM İŞE GÖRE YERİ GELİYOR O SAYIYI BAZI KISITLAR YÜZÜNDEN KULLANAMIYORUM. BU YÜZDEN 2. EN BÜYÜK SAYIYI BULMAM LAZIM.

http://www.excel.web.tr/f122/syralama-fonksiyonu-uygulamalary-t23962.html LİNKTEKİ ÇALIŞMAYI İNCELEDİM AMA TAM OLARAK ANLAMAYAMADIM; BENİM İSTEDİĞİM FONKSİYON VAR MI YOK MU DİYE.

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

Ekli dosyalar

Cevabınız için teşekkürler ama sanırım eksik anlattığımdan bu çözüm istediğim sonucu vermiyor.

Benim istediğim sadece "4" ile gösterilen "yeşil" satırlar içinde ve "4-s" ile gösterilen sütunlar içinde en büyük sayıdan bir sonraki sayıyı bulmak.

Ayrıca mümkün mü bilmiyorum ama;
"4" temsil eden yeşil hücreler kümesi içinde,
eğer en büyük sayıdan 2 tane varsa -yani 5-s sütunundaki gibi 2. Tane 97,5 değeri varsa- bu sayıyı seçmek için sağındaki "d" hücrelerini kıyaslayıp küçük olanına göre seçmek istiyorum.
örnekte 5s sütununda "20" ile gösterilen satırda 97,5-4,8 ve "36" ile gösterilen satırda 97,5-4,1 yazıyor. En büyük sayıyı 4,8>4,1 olduğundan "20" ile gösterilen satırı en büyük sayı olarak ataması lazım.

Temelde yazmak istediğim 2 formulasyon var;
1-en büyük sayıyı o hücrenin sağındaki "d" hücrelerini kıyaslayarak bulması
2- 1. Formulasyonda bulunan en büyük sayıyı yoksayıp en büyük 2. Sayıyı bulması. (bunu yaparken de yine sağındaki "d" hücre kıyaslanmasının yapılması lazım)

Umarım anlatabilmişimdir bu karışık meseleyi. Excel çok geniş bir formulasyona sahip biliyorum ama sanırım bu istediklerim vba de çözülebilecek cinsten.

Şimdiden teşekkürler,

Ömer

Ekli dosyalar

Anlamadığım bir nokta var;

siz en büyük sayıyı bulmak istiyorsunuz. diyelim ki 97,5 - 4,8 ve 97,5-4,1 satırlarında en büyük olarak ikisinde de 97,5 sayısı geleceğine göre nasıl bir ayrım yapmamızı istiyorsunuz? 97,5'e mi ulaşmak istiyorsunuz, 4,8'e mi? Ya da başka nasıl bir sonuç bulmamızı istiyorsunuz?

Kısacası "şu hücrede şu sebepten dolayı şu sonucun yer alacağı formül nedir" diye örneklendirirseniz daha iyi olur.

Öncelikle geç cevap verdiğim için özür dilerim; konu cevaplandığında mail gelmesini aktifleştirmeliyim sanırsam.

o 97,5'lerden en büyüğünü 4,8 ve 4,1 i kıyaslayıp, hangisi küçükse onun bağlı olduğu 97,5'u maksimum olarak seçmek. Ama bunu sadece bu örnek için değil genel bir VBA koduyla yapmak istiyorum.

İlginize teşekkürler.

Geri