• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

elips

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan msanli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010 tr
merhaba,

Elips parçasının alanını nasıl buluruz.

elipsin kısa kenarını 100 cm olarak düşünürsek, 10 cm, 20 cm gibi parça.

.

Elipsin kenarı olmaz. İki çapı vardır. Siz kısa çapı demek istiyorsunuz. Kaldı ki belirtiğiniz şekilde bir parça tarifi de olmaz. Siz bir şekil üzerinde parçayı gösterirseniz daha kolayca sorunuzu anlamış oluruz.

.

.

Elipsin kenarı olmaz. İki çapı vardır. Siz kısa çapı demek istiyorsunuz. Kaldı ki belirtiğiniz şekilde bir parça tarifi de olmaz. Siz bir şekil üzerinde parçayı gösterirseniz daha kolayca sorunuzu anlamış oluruz.

.

Bir örnek ekledim...

Ekli dosyalar

.

Dosyanız ekte.

.

Sayın Yurttaş, cevabınız için teşekkür ederim. Fakat Autocad'de yaptığım çizimlerde verdiğiniz formülden aldığım sonuçlar aynı değil. örnek olarak
kısa çap =180 cm, uzun çap =200 cm olan elipsin 10 cm'e göre uzunluğu 41,93 olması gerekirken formülden 105.88 değeri geliyor.

Sayın Yurttaş, cevabınız için teşekkür ederim. Fakat Autocad'de yaptığım çizimlerde verdiğiniz formülden aldığım sonuçlar aynı değil. örnek olarak
kısa çap =180 cm, uzun çap =200 cm olan elipsin 10 cm'e göre uzunluğu 41,93 olması gerekirken formülden 105.88 değeri geliyor.

.

Benim uyguladığım yöntem; elipsin alanı sabit kalmak kaydıyla kısa çapın 10 cm azaltılması durumunda uzun çapı bulan bir yöntem.

Siz neyi nasıl bulmak istiyorsunuz? Sorunuzu açarsanız belki bir çözüm üretebilirim.

.

.

Benim uyguladığım yöntem; elipsin alanı sabit kalmak kaydıyla kısa çapın 10 cm azaltılması durumunda uzun çapı bulan bir yöntem.

Siz neyi nasıl bulmak istiyorsunuz? Sorunuzu açarsanız belki bir çözüm üretebilirim.

.

Örnek dosya içinde ne yapmak istediğimi anlatmaya çalıştım...

Ekli dosyalar

.

Bakın nasıl soruya başladınız:

merhaba,

Elips parçasının alanını nasıl buluruz.

Sonra;

oldu.

Daha sonra:

Burakadi yüksekliğe bağlı uzun çapı ne olur

şekline dönüştü.

Şimdi de:

Bu durumda alan sabit kaldığında elipsin merkezide sabit kalacak şekilde kısa çapı değiştirdiğinizde, örnekte kırmızı hattın uzunluğu ne olur.

Alan, kenar, çap şimdi de kırmızı hat.:???:

İnanın ben bir şey anlayamıyorum.

Sorunuzu açık ve net bir şekilde sormazsanız, kusura bakmayın ben bu işte yokum.

.

.

Bakın nasıl soruya başladınız:

Sonra;

oldu.

Daha sonra:

şekline dönüştü.

Şimdi de:

Alan, kenar, çap şimdi de kırmızı hat.:???:

İnanın ben bir şey anlayamıyorum.

Sorunuzu açık ve net bir şekilde sormazsanız, kusura bakmayın ben bu işte yokum.

.

Aslına bakarsanız sorulan soruların hepsi aynı sonuca bulmaya yönelik. Elipsin bir bölümünün alanını bulmak. Bunun için bulunması gereken alanın yüksekliğini ve uzunluğunu bulmamız gerekir. Yüksekliğini bildiğimize göre, bulunması gereken yer uzunluk. buradan da alana gitmek.

Geri