• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

El ile Formül Hesaplama Makrosunda Bir Alanın Hariç Tutulması

Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Merhabalar,
Asıl çalışma dosyamda çok fazla hesaplama yapıldığı için veri girişinde yavaşlamalar oluyordu, bu yüzden veri girerken formül hesaplamalarını "el ile" moduna alıyorum,
Ancak manuel hesaplama seçili iken;
Ekteki dosyada sarı ile işaretli "kod" kısmında formül hesaplaması yapılmadığı için "pozisyon" sütununa veri doğrulama üzerinden doğru pozisyon listesi gelmiyor.

Otomatik hesapla makrosunda "manuel hesapla" seçili iken, sarı ile işaretli "kod" sütunundaki formül hesaplamaları hariç tutulup sadece bu alanda otomatik hesaplama yaptırılabilir mi?

Ekteki dosyada da konuyu açıklamaya çalıştım,

Selamlar.

Ekli dosyalar

. . .

Ödeme sayfasının kod bölümüne aşağıdaki kodları yapıştırın.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Column <> "2" Then Exit Sub
Target.Offset(0, 1).Calculate
End Sub

. . .

Aşağıdaki kodu Ödeme sayfasının kod bölümüne yapıştırırsanız B sütununda veri girişi yaptığınızda yan sütuna formülü yazar ve otomatik olarak hesaplar. Hesaplama yönteminde değişiklik yapmaz:

Kod:
Private Sub Worksheet_change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("B2:B" & Rows.Count)) Is Nothing Then Exit Sub
Target.Offset(0, 1).FormulaR1C1 = "=IFNA(VLOOKUP(RC[-1],Data!R14C1:R15C2,2,0),"""")"
End Sub

Hüseyin Bey merhaba,
Kodu ekledim ve çalışıyor ancak küçük bir sorunum kaldı,
Veri doğrulama üzerinden departman seçimi yaptığım için listeden veri seçtikten sonra "c" sütununu değiştirmiyor, b sütununun içine f2 ile girip enter yaptıktan sonra "c" ye veri geliyor, alternatif bir çözüm üretmemiz mümkün olur mu?

Hüseyin Bey merhaba,
Kodu ekledim ve çalışıyor ancak küçük bir sorunum kaldı,
Veri doğrulama üzerinden departman seçimi yaptığım için listeden veri seçtikten sonra "c" sütununu değiştirmiyor, b sütununun içine f2 ile girip enter yaptıktan sonra "c" ye veri geliyor, alternatif bir çözüm üretmemiz mümkün olur mu?
. . .

Tekrar test eder misiniz. Seçim yapınca çalışır. Veri doğrulamada F2 enterlık bir durum yok.
Seçim yaparak C sütununda veriler değişiyor.

. . .

Çok özür diliyorum, yanlışlıkla modül'e yapıştırmışım, Sıkıntı yok,

Hüseyin Bey, Yusuf Bey çok teşekkür ederim.

Geri