• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ekteki Çalışma Nasıl yapılabilir?

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Merhaba arkadaşlar ekteki gibi bir çalışma yapmak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar yurttas arkadaşın çalısması olmuş ama eksik birde doğru cevapların yeşile yanlış cevpların ise kıemızıya boyanmasını da istiyorum onu nasıl yapabiliriz.

Son düzenleme:
Arkadaşlar yurttas arkadaşın çalısması olmuş ama eksik birde doğru cevapların yeşile yanlış cevpların ise kıemızıya boyanmasını da istiyorum onu nasıl yapabiliriz.

.

İlginç.:roll:

Hem soruyu eksik soracaksınız, hem de suçu üzerime atıp, eksik yaptığımı söyleyeceksiniz.:???:

Dosyanız ekte.

Not: Öğretmen misiniz? Bu Türkçe imla ve ifadelerle öğrenciniz size soru sorsa ne yaparsınız?

.
.

Ekli dosyalar

Haklısınız imla ve anlatım yüzünden demek istediğim yanlış anlaşılmış. Öncelikli olarak sizden bir insan olarak ve sonra da asıl dikkat etmem gereken öğretmen kimliğim yüzünden özür dilerim. İstediğimi tam olarak anlatmadığım için bir eksiklik söz konusu evet ama bu yüzden sizi suçlamadım.Böyle anlaşıldıysam da kusuruma bakmayın lütfen. Ellerinize sağlık yardımınız için çok teşekkür ediyorum. İstediğim tam olarak buydu.

Yurttaş arkadaşım kusura bakmayın isminizle ilgili bir bilgiye sahip olmadığım için böyle ifade etmek zorundayım. Bir de örneğin soru sayısı ve öğrenci sayısı arttığında nasıl yapmalıyım. Öğrenci sayısı arttırığında çekerek kopyalama yöntemiyle oluyor fakat soru sayısını örneğin 50 ya da 100 yapmak istediğimde ne yapmalıyım?

Yurttaş arkadaşım kusura bakmayın isminizle ilgili bir bilgiye sahip olmadığım için böyle ifade etmek zorundayım. Bir de örneğin soru sayısı ve öğrenci sayısı arttığında nasıl yapmalıyım. Öğrenci sayısı arttırığında çekerek kopyalama yöntemiyle oluyor fakat soru sayısını örneğin 50 ya da 100 yapmak istediğimde ne yapmalıyım?

.

Formülde yer alan $E$2:$AR$2=E8:AR8 aralıklarını ona göre uyarlayacaksınız.

.

.

Formülde yer alan $E$2:$AR$2=E8:AR8 aralıklarını ona göre uyarlayacaksınız.

.

Dediğinizi uyguluyorum örneğin soru sayısını 50 yaptığımda ifadede E8:BB8 GİBİ değişikliği yapıyorum fakat formül DEĞER HATASI veriyor. Verilen cevapları değerlendirip kırmızıya yada yeşile boyuyor ancak doğru sayısının yazılması gereken yerdeki formülde yaptığım değişiklik sonucunda DEĞER hatası alıyorum. Nerde yanlış yapıyorum?

Dediğinizi uyguluyorum örneğin soru sayısını 50 yaptığımda ifadede E8:BB8 GİBİ değişikliği yapıyorum fakat formül DEĞER HATASI veriyor. Verilen cevapları değerlendirip kırmızıya yada yeşile boyuyor ancak doğru sayısının yazılması gereken yerdeki formülde yaptığım değişiklik sonucunda DEĞER hatası alıyorum. Nerde yanlış yapıyorum?

.

Bu bir dizi formülüdür.

Dizi formülleri, formül, Formül Çubuğunda iken (veya formül hücresini seçip. F2 tuşuna basıldıktan sonra) CTRL, SHIFT tuşları basılı tutularak, ENTER ile girilir. Formül { } ayraçlar arasına alınır. { } ayraçları klavyeden girilirse, formül çalışmaz.

Formül, yukarıda belirtildiği şekilde girilmezse #VALUE! - #DEĞER! hatası verir.

Geri