• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eksiye düşen hücreleri engelleme

Excel Vers. ve Dili
office 2013
A1 - A2 = A3
5 - 7 = -2

A2 hücresine 6 ve üstü herhangi bir rakam yazıldığında A3 hücresi eksiye düşmeden giriş esnasında engellemesi gerekiyor. Amaç, doğru olan rakam 5 ve altı olması için sonuç (A3 hücresi) eksiye düşmeden doğrusunu (A2 hücresine) yazmak.
Not: A3 sonuç kısmı farklı bir sheet üzerindedir.

yapmak istediğim şey stokların eksiye düşmemesi için kısa bir yoldan engellemek istiyorum. sonrasında tüm stoklar kayıyor biliyorsunuz ki
A1 (alış) A2 (satış)

olabildiğince kısa ve öz olarak anlatmaya çalıştım. excel üzerinden sayfalarca bir ton formül var aslında eksiye düşme konusunda ufak bir güncelleme yapmam gerek sadece
Teşekkürler

Şöyle bir şey olabilir;

1) Sayfada A2 hücresini seçin,

2) Veri Doğrulama (Data Validation) menüsünü çalıştırın

3) Bu menüde açılan pencerede; "Allow" (İzin ver ?) kısmında "Custom" (isteğe bağlı ?) seçin,
aşağıdaki "Formula" kısmına =A2<A1 yazın ve pencereleri onaylayın.

Kolay gelsin,

.

Dediğiniz formülü basit bir şekilde yapınca çalışyor fakat yapmak istediğim formülü koyunca izin veriyor.

özel kısmında ki formül;
=(D4>(ETOPLA(C:C;A4;sheet2!E:E)))

ayrıca ek olarak ilk satır =a2<a1 formülü doğru fakat bi alt satırında farklı bir kontrol yapması gerekiyor binlerce satır var aşağıya doğru yani
=a2<a1
=b2<b1
=c2<c1
gibi sürekli gitmesi gerek; örnekte sadece veri doğrulama içerisindeki özel formül kısmında sadece =a2<a1 kontrol ediliyor.

Uygulama için dosyanızı görmekte fayda var. Paylaşım sitelerine yükleyip link verebilirsiniz.

Ya da mail olarak bana gönderebilirsiniz.

Geri