• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eksiklerim Konusunda Yardım

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
Öncelikle herkese iyi çalışmalar,
yeni işbaşı yaptığım firmada ekteki gibi bir kayıt dosyası tutuluyor. Bunu kendim hazırladım fakat tıkandığım noktalar ve eksik olduğum o kadar çok şey varki sizlerin yardımını rica ediyorum.

Öncelikle istediğim şey firma sütununa yazılan firmanın adresi yandaki firma adresi sütununda çıkıyor fakat bunun daha basit yolu var mı? Yani ek bir sayfada adreslerin yer aldığı bir tablo elimde mevcut orda yazılan firma ismine göre diğer sayfadan o firmanın adresini firma adresi yerine nasıl yazdırabilirim?

Diğer önerilerinize açığım bu dosyanın daha güzel adamın baktığında çoğu şeyi otomatik işlevlerle yapan bir dosya olması için yardım ederseniz çok sevinirim.

Şimdiden teşekkür ediyorum.
İyi Günler.

Ekli dosyalar

Firma ismine adres getirme

Düşeyara işlevi ile firma adını yazıp diğer bilgileri getirebilirsiniz. Ekteki dosyada sadece bir hücre için uyguladım, kendinize göre uyarlayabilirsiniz.

Ekli dosyalar

=DÜŞEYARA(E3;Sayfa1!A:B;2;YANLIŞ) firma adresini koyduğum hücreyi nasıl belirliycem nereyi değiştirmem lazım bu kodda

Sorunuzu tam anlayamadım ama bildiğim kadarıyla DÜŞEYARA işlevinde 4 adet veri girmeniz gerekir şöyleki;
1) E3 arayacağınız değeri içeriyor
2) Sayfa1!A:B E3'teki değeri hangi arayacağınız tablodur
3) 2 E3 değerini tabloda bulunca o satırdaki getirilecek hücrenin sütun numarası
4) YANLIŞ (şimdilik sadece YANLIŞ olarak girin o değeri.)

Merhaba,
Mevcut kayıt şekliniz förmüller içerdiğinden bir süre sonra kullanılamaz hale gelir.
Excelde bildiğim kadar ;
Veriler form kullanarak girilip formül içermeyen tablolarda depolanmalı.
ek dosyada bir profil yaptım.
Olur derseniz yardıma devam edebilirim.

Ekli dosyalar

Kemal Bey öncelikle elinize sağlık çok güzel bir şablon olmuş. Sorum şu olucak ordaki kaydet butonuna bastığımda kayıtlar sayfasına o girdiğim bilgiler otomatik mi yerleşicek?

dellerlim çok teşekkür ederim forumu yeni kullanmaya başladım bu denli faydalı olabilceğini hiç düşünmedim değerli vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ederim sizin formüllerinizide kullanıcam harmanlayıp :)

Evet kardeşim
Verileri girip kaydet butonuna bastığımız da hareketler sayfası na kayıt yapacak, yapılan kayıtlardan sorgu yapacak bir dosya yapabiliriz

Son düzenleme:
Bu forumun değerli ustalarından ücretsiz öğrendiklerimiz ile ücretsiz yardımcı olabilirim.

Son düzenleme:
Merhaba,
ek dosyada sadece bir kayıt yapma işlevi var.
ilave isteğiniz olursa yardımcı olurum.
kolay gelsin

Ekli dosyalar

Kemal Bey;
Ekteki dosyada workon bölümü ekledim. Şöyle anlatayım ben o workon sayfasının içeriğini tarayıcıda kullandığım programdan girdiğim bilgiler sonucu elde ediyorum ordaki bilgileri tek elle işliyorum normalde. Daha önceki eklerde varolan dosyalarda olduğu gibi. Şimdi aklıma gelen bir fikir var. Ben tarayıcıda ki sayfayı kopyalayıp Workon adında yeni bir sayfa oluşturdum. O sayfada benim girmem gereken verilerin hepsi mevcut ve işaretledim rahat incelemeniz açısından. Olabilirmi diye düşündüğüm şey ; Kayıt sayfası ordaki verileri otomatik alıp ben kaydete bastığımda Hareketler sayfasına kayıt etmesi. Sizce böyle bir çalışma yapsak nasıl olur?

Kemal Bey;
Ekteki dosyada workon bölümü ekledim. Şöyle anlatayım ben o workon sayfasının içeriğini tarayıcıda kullandığım programdan girdiğim bilgiler sonucu elde ediyorum ordaki bilgileri tek elle işliyorum normalde. Daha önceki eklerde varolan dosyalarda olduğu gibi. Şimdi aklıma gelen bir fikir var. Ben tarayıcıda ki sayfayı kopyalayıp Workon adında yeni bir sayfa oluşturdum. O sayfada benim girmem gereken verilerin hepsi mevcut ve işaretledim rahat incelemeniz açısından. Olabilirmi diye düşündüğüm şey ; Kayıt sayfası ordaki verileri otomatik alıp ben kaydete bastığımda Hareketler sayfasına kayıt etmesi. Sizce böyle bir çalışma yapsak nasıl olur?

Ekli dosyalar

Kemal Bey;
Kayıt sayfasındaki mavi bölümleri Hareket sayfasındaki mavi satıra göre ayarlayabilirmisiniz? Kaydete bastığımda örneğin ambar no yerine fiyata kayıt yapıyor.

Ekli dosyalar

Kemal bey bir önceki mesajda belirttiğim problemi hallettim fakat kayıt sayfasında kaydete bastığımda hareketler sayfasına kaydediyor fakat kaydedilen bilgiler çerçeve içerine alınmıyor yani kenarlıklar olmuyor bunu nasıl halledebilirim?

Koşullu biçimlendirme de formül girerek halledebiliriz.
Örnek Tabloda A2:Y1000 hücrelerini seçtikten sonra seçili halde iken koşullu biçimlendirme-Formül kullan seçeneğinde
Kod:
=$A2<>""
formülünü gir.Biçimlendirme bölümüne gir kenarlıkları oluştur , işlem tamamdır

Son düzenleme:
Geri