• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eksi değeri sıfır olarak gösterme

Excel Vers. ve Dili
Excel XP Türkçe
Excelde =O17-P17/3 böyle bir formülün sonucundaki değer eksili ise sıfır olarak yansımasını,yok sıfırdan büyük ise ilgili hücreye aynen formül sonucunun yansımasını nasıl sağlayabilirim.

Selamlar,

Yanlış anlamışta olabilirim..

Kod:
=EĞER((O17-P17)/3>0;(O17-P17)/3;0)

Son düzenleme:
Sayın tutor

Excelde =O17-P17/3 böyle bir formülün sonucundaki değer eksili ise sıfır olarak yansımasını,yok sıfırdan büyük ise ilgili hücreye aynen formül sonucunun yansımasını nasıl sağlayabilirim.

aşağıdaki gibi denermisiniz,
Kod:
=EĞER((O17-P17)/3<0;0;(O17-P17)/3)
Not: işlem önceliği için parantezlere dikkat ediniz

aşağıdaki gibi denermisiniz,
Kod:
=EĞER((O17-P17)/3<0;0;(O17-P17)/3)
Not: işlem önceliği için parantezlere dikkat ediniz

Dosyayı ekte verdim,sizin verdiğiniz formülü denedim ancak aşağıya çekip kopyalayınca sıfır olmaması gereken değerleri de sıfır olarak veriyor.

Ekli dosyalar

Sayın Vedat Özer sizin verdiğiniz formülde de de aynı hatayı alıyorum.

Tabloda formül yok. Örnek verdiğin formüldeki sütun rakamları ile tablodaki sütun rakamları tutmuyor. Hangi sütunu hangisinden çıkarıyorsun açıklarsan yardımcı olurum

Dosyayı ekte verdim,sizin verdiğiniz formülü denedim ancak aşağıya çekip kopyalayınca sıfır olmaması gereken değerleri de sıfır olarak veriyor.

.

=EĞER(Formülünüz<0;0;Formülünüz)

Mantığı ile yapın.

Eğer formül yoksa sadece hücre değeri varsa;

=EĞER( Hücre<0;0;Hücre)

.

pardon formülün ; 017-(p17/3) mü (o17-p17)/3 mü sanırım birincisi
o halde bunu dene

=EĞER(O17-(P17/3)<0;0;O17-(P17/3))

Tabloda formül yok. Örnek verdiğin formüldeki sütun rakamları ile tablodaki sütun rakamları tutmuyor. Hangi sütunu hangisinden çıkarıyorsun açıklarsan yardımcı olurum

Burada formülde var.Okulda SBS çocukların SBS sınavı net sayılarını çıkarıyorum.Üç yanlış bir doğruyu götürüyor,eksili değer olarak değil 0 olarak vermesi yeterli olur.Artı değerlerin durumu değişmeyecek.

Ekli dosyalar

Bir formülde toplam ve çıkarma işlemi aynı anda çarpma ve bölme işlemi ile birlikte kullanılıyorsa parantezin önemi büyüktür. Sizin rakamlara göre parantezin yerini bir önce gönderdiğim dosyaya yazdım.

Sanırım 3 yanlış bir doğruyu götürür mantığı ile yani

net= doğru sayısı-(yanlış sayısı/3) olmalı formül
ben de bu şekilde yaptım

Bir formülde toplam ve çıkarma işlemi aynı anda çarpma ve bölme işlemi ile birlikte kullanılıyorsa parantezin önemi büyüktür. Sizin rakamlara göre parantezin yerini bir önce gönderdiğim dosyaya yazdım.

Teşekkür ederim ancak bu şekilde oldu,ancak en alt satırdaki(D33) ortalama formülü var,bunun sonucunun değişmesi gerekmez mi ortalama daha yüksek çıkması gerekmiyor mu?Daha öncekinde eksili değerler varkende aynı değeri görmüştüm,ancak el ile sıfır yazınca değer değişiyordu,burada son halinde ortalama değişmemiş.

Teşekkür ederim ancak bu şekilde oldu,ancak en alt satırdaki(D33) ortalama formülü var,bunun sonucunun değişmesi gerekmez mi ortalama daha yüksek çıkması gerekmiyor mu?Daha öncekinde eksili değerler varkende aynı değeri görmüştüm,ancak el ile sıfır yazınca değer değişiyordu,burada son halinde ortalama değişmemiş.

Ben ilk formülü son satıra da işledim ortalama almadım. ama ortlama alınırsa şu şekilde olur.

Ekli dosyalar

Ben ilk formülü son satıra da işledim ortalama almadım. ama ortlama alınırsa şu şekilde olur.

Tamam çok teşekkür ederim formülü tekrar yazınca sorun çözüldü ilgilenen tüm arkadaşlara özellikle nunikmakarios'a teşekkür ederim,çok makbule geçti,ellerinize sağlık,iyi günler dilerim.

Ülkemizin içinden geçtiği bu süreçte herkese sağlıklı günler dilerim. Excelde bir hücreye - (eksi) yazılınca o hücrenin değeri 0 (sıfır) olarak nasıl yazdırılabilir, sayı pozitif değerse girilen sayı görülsün istiyorum. Hücre biçimlendirmeden başaramadım. Ya da başka bir yolu var mı. Değerli forum yöneticileri ve katılımcılara sağlıklı günler dilerim.

.

Alternatif:

#.###;#.###

.

Geri