• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eklenilen resmi hücre içerisine sığdırmak...

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
Arkadaşlar kolay gelsin... Sorum çok basit olabilir ama yine de yardım ederseniz sevinirim.Hücre içerisine resim eklendiğinde resmi köşesinden fare ile tutup büyütmek yerine hücre içini doldurması nasıl sağlanabilir? Resmi ekledikten sonra taşırmadan yahut küçük kalmadan resim nasıl tam hücre büyüklüğünde ayarlanabilir? Umarım anlatabilmişimdir şimdiden teşekkürler...

Aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz.

Kod:
Sub Makro1()
    Dim Resim As Object
    Range("A1").Select
    Set Resim = ActiveSheet.Pictures.Insert("C:\Users\Public\Pictures\Sample Pictures\Desert.jpg")
    Resim.Height = ActiveCell.Height
    Resim.Width = ActiveCell.Width
End Sub

Korhan bey öncelikle cevabınız için teşekkürler. Ama nasıl kullanacağım konusunda biraz açıklama yapabilirseniz sevinirim...Yahut örnek bir dosya koyarsanız sevinirim...

Merhaba,

Önerdiğim kodda resim A1 hücresine ekleniyor ve resmin boyutları A1 hücresinin boyutuna uyarlanıyor.

Set... ile başlayan resim dosyasının yolunu kendi resimlerinize göre güncelleyip deneyiniz.

Orasını tahmin edebildim. Ama şimdi kodda resmin yerini gösteren yolu kendi bilgisayarıma göre güncelleyip bu kodu alttaki sayfa sayılarının üzerine sağ tık yapılarak açılana yerde kod görüntüleyi (taşı ve kopyalanın altı sayfayı korunun üstü) tıklayıp makro içeren excel formunda kaydettim.Fakat makroyu nasıl çalıştıracağım ? Siz örnek bir excel oluşturursanız ben onu kendi bilgisayarıma göre uyarlayabilirim sanırım.Şimdiden teşekkürler...

Hata mesajları

Bana verdiğiniz bilgiler doğrultusunda şu şekilde bir excel hazırladım ama hata mesajı aldım.Nerede hata yaptım acaba? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.Bir de makronun çalışma mantığı şu şekilde mi? Oluşturduğumuz butona tıkladığımızda makroda yazılı hücreye yolu belirtilen resin hücre boyutlarına uygun şekilde yerleşir.Ayrıca bir resim eklemeye gerek yoktur? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Ekli dosyalar

• HATA.jpg
    HATA.jpg
    93.5 KB · Görüntüleme: 14
  • HATA 2.jpg
    HATA 2.jpg
    91.1 KB · Görüntüleme: 8
Geri