• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

EĞERSAY komutu joker karakter yerine fonksiyon

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Merhaba arkadaşlar,
aşağıdaki kodda A5 ile A9 arasında KOLLA ile başlayan varsa verdiği değer 1 yoksa 0 değeri veriyor, fakat benim istediğim KOLLA yerine BUGÜN() değerini vermek bugünün tarihi ile başlayan varsa 1 olması sorun şu "BUGÜN*" dersek çalışmıyor aradığı hücrede ise a5 ile a9 arasında ŞİMDİ değeri mevcut örneğin 02.09.2015 22:21 gibi değerler mevcut ben sadece tarih ve saatin bir olduğu hücrede sadece tarihi arasın varsa 1 olsun istiyorum yardımcı olabilir misiniz. verilen a5 a9 a4 a8 satır aralıkları örnektir çok teşekkür ederim

=EĞER(EĞERSAY(A5:A9;"KOLLA*");1;0) dersek aralıkta KOLLAMAK dediğimize 1 değerini veriyor
=EĞER(EĞERSAY(A4:A8;"BUGÜN()*");1;0) dersek aralıkta bugünün tarihi olsada çalışmıyor

Son düzenleme:
Kod:
=eğer(eğersay(a5:a9;tarih(yıl(şimdi());ay(şimdi());gün(şimdi())));1;0)

dalgalikur hocam merhaba,

yardımınız için teşekkür ederim kodunuz çalışıyor fakat a5 a9 arasında sadece tarih olursa örneğin 04.03.2015 olduğunda çalışıyor ama 04.03.2015 13:01 olursa çalışmıyor maalesef, benim istediğim tam olarak a5 a9 arasında tarih ve saatli hücreler arasında sadece tarihi görmesi.

saygılar

Merhaba,

Toplam.çarpım ile deneyebilirsiniz.

Kod:
=(TOPLA.ÇARPIM(--(NSAT(A4:A8)=BUGÜN()))>0)+0

.

ÖMER hocam,

kodunuz çalıştı elinize yüreğinize sağlık yardımlarınız için çok teşekkür ederim hayırlı günler

Geri