• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğersay iki farklı veri sayma

Excel Vers. ve Dili
excel2003 türkçe
=TOPLA.ÇARPIM(EĞERSAY(DOLAYLI("'"&sayfa&"'!D4");"<65"))

bu formül ile tüm sayfalardaki D4 HÜCRESİNDE 65 YAŞINDAN KÜÇÜK KİŞİLERE AİT BİLGİLERİ BULABİLİYORUMM..ANCAK BEN BU FORMÜLE TÜM SAYFALARDAKİ B12 HÜCRESİNDEKİ E DEĞERLERİNİDE SAYMASINI İSTİYORUM...

YANİ SAYFALARDAKİ 65 YAŞINDAN KÜÇÜK E (ERKEK) LERİ SAYABİLECEK BİR FORMÜL İSTİYORUM....YARDIMCI OLURSANIZ TEŞEKKÜR EDERİM...

Merhaba,

En basit mantıkla toplama yapabilirsiniz.

=TOPLA.ÇARPIM(EĞERSAY(DOLAYLI("'"&sayfa&"'!D4");"<65")+EĞERSAY(DOLAYLI("'"&sayfa&"'!B12");"e"))

Gibi.

Not: Deneme yapmadım.

.

Bu formülle tüm kitaptaki e leri saymış artı 65 yaşından küçükleri buna toplamış...şöyle olması gerekiyodu 65 yaşından küçük e leri sayması gerekiyodu..bilmiyorum formül nasıl olacak belki eğer li bi formül olması lazım...

Yani sayılan değer 1 olması için hem d4 hücresi 65 ten küçük olacak hemde b12 hücresinde e yazacak...o zaman değer 1 olacak...bu sayede çalışma kitabındaki toplam 65 yaşından küçük erkeklerin sayısını yazabileceğim...

=TOPLA.ÇARPIM((EĞERSAY(DOLAYLI("'"&sayfa&"'!D4");"<65")+EĞERSAY(DOLAYLI("'"&sayfa&"'!B12");"e")>1)+0)

Bu şekilde deneyin.

.

Ekteki dosyayada demek istediğimi ayrıntılı anlattım. Göz atarsanız sevinirim...teşekkürler

Ekli dosyalar

Merhaba
Dosyadaki rakamları nereden buldunuz ben hiç bir veri görmedim. Yanlış dosyaya mı bakıyorum yoksa.

pardon açıklama koymamışım...kırmızı ile üç yazan formülde veri var aslında...o hesap örnek yani...d4 hücresi ile b12 hücresi gibi düzelterek ekliyorum..

Ekli dosyalar

Hayırlı günler,
Ekli dosyaya bir bakarmısınız yardımcı sütun kullanarak bir şeyler yaptım.

Ekli dosyalar

Aynı mantıkla yazdığım formüle devam edebilirsiniz. 3 şartı da formüle yazdıktan sonra 3 şartınız olduğu için >1 yerine =3 yazmanız yeterli olur.

Şartlar formülün içindedir. >60,<65 ve "e" olarak.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((EĞERSAY(DOLAYLI("'"&sayfa&"'!D4");">60")+EĞERSAY(DOLAYLI("'"&sayfa&"'!D4");"<65")+EĞERSAY(DOLAYLI("'"&sayfa&"'!B12");"e")=3)+0)

Gibi.

.

Merhaba
B1 Hücresinin formülünü zaten yazmışsınız.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(EĞERSAY(DOLAYLI("'"&sayfa&"'!D4");"< 65"))
B2 hücresine
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((EĞERSAY(DOLAYLI("'"&sayfa&"'!D4");"<65")+EĞERSAY(DOLAYLI("'"&sayfa&"'!B12");"e")>1)+0 )
B3 hücresine
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((EĞERSAY(DOLAYLI("'"&sayfa&"'!D4");">64")+EĞERSAY(DOLAYLI("'"&sayfa&"'!D4");"<70")+EĞERSAY(DOLAYLI("'"&sayfa&"'!B12");"e")>2)+0 )
B4 hücresine
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((EĞERSAY(DOLAYLI("'"&sayfa&"'!D4");">69")+EĞERSAY(DOLAYLI("'"&sayfa&"'!D4");"<75")+EĞERSAY(DOLAYLI("'"&sayfa&"'!B12");"e")>2)+0 )
Bu formülleri yazın ve deneyin.

Teşekkürler üstad...eline sağlık ..işimi gördü...

Geri