• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

eğersay formülünde iki sayı arası ölçüt girmek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan filito
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Merhaba,
eğersay formülünü kullanarak mesela bir sütunda 15-30 arası kaç sayı var, 31-45 arası kaç sayı var şeklinde bir formül yazabiliyor muyuz? Ben tek ölçütlü yapabiliyorum ama bu şekilde yapamıyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

selam,
2007 excel kullanıyorsunuz. ÇOKEĞERSAY formülünü kullanabilirsiniz.
Örneğin A1 - A100 arasında verileriniz olsun. 15<=aradığımız sayılar <=30 aralığındaki sayıları arıyorsak;
=ÇOKEĞERSAY(A1:A100;">=15";A1:A100;"<=30")
şeklinde formül yazabilirsiniz.

Eğersay fonksiyonu ile aşağıdaki gibi yapabilirsiniz.

Kod:
=EĞERSAY(A1:A100;"<=30")-EĞERSAY(A1:A100;">=15")

Cevaplarınız için teşekkürler. Sorun çözülmüştür.

2---1 şeklinde yani bir sutunda 2-10-5-8-3-9 var bunun yanındaki sütuna yerini değiştirmeden küçükten büyüge 1,2,3,4,5,6 diye yazmasını istiyorum bunu nasıl yapabilirim çok acemiyim yapamadımda
10--6
5---3
8---4
3---2
9---5

2---1 şeklinde yani bir sutunda 2-10-5-8-3-9 var bunun yanındaki sütuna yerini değiştirmeden küçükten büyüge 1,2,3,4,5,6 diye yazmasını istiyorum bunu nasıl yapabilirim çok acemiyim yapamadımda
10--6
5---3
8---4
3---2
9---5

Karışık verileriniz A2:A7 aralığında ise, küçükten büyüğe sıralanmış halini B2:B7 hücrelerinde elde etmek için, B2 hücresine,
Kod:
=KÜÇÜK($A$2:$A$7;(SATIR()-1))
formülünü yazıp aşağı doğru kopyalayın.

Sıralamayı BÜYÜKTEN KÜÇÜĞE elde etmek için KÜÇÜK yerine BÜYÜK yazıp kopyalama işlemini yapmanız yeterli.

Merhaba,
Alternatif;
Kod:
=KÜÇÜK(EĞER(EĞERSAY(A$1:A$5;
       SATIR([COLOR="Red"]A$1:A$10[/COLOR]))>0;SATIR([COLOR="Red"]A$1:A$9[/COLOR]));
SATIR(A1))
[COLOR="Blue"]Formül dizi formülüdür. CTRL + SHIF + ENTER ile tamamlayınız.[/COLOR]

Not: Sayılarınızın basamak sayısı fazla ise, formül içerisinde yer alan kırmızı bölümlerin satır sayısını çoğaltınız.

Daxe Syán

Son düzenleme:
Karışık verileriniz A2:A7 aralığında ise, küçükten büyüğe sıralanmış halini B2:B7 hücrelerinde elde etmek için, B2 hücresine,
Kod:
=KÜÇÜK($A$2:$A$7;(SATIR()-1))
formülünü yazıp aşağı doğru kopyalayın.

Sıralamayı BÜYÜKTEN KÜÇÜĞE elde etmek için KÜÇÜK yerine BÜYÜK yazıp kopyalama işlemini yapmanız yeterli.
hocam büyükten küçüğe veya küçükten büyüğe sıralamak istemiyorum yanındaki sütüna büyükten küçüğe 1,2,3,4,5,6,7 gibi numaralanmasını istiyorum ama bir turlu bulamadım aşağıda örnekteki gibi
5-----3 --------- 11-----5
6-----4 --------- 15-----6
9-----5 -------- 4-----1
4-----2 -------- 7-----3
12---6 -------- 8-----4
3-----1------gibi---5-----2--gibi gibi sıralanmasını istemiyor teşekkür ederim formulunuz için ama küçükten büyüğe sıralanıyor benim istediğim rakamların yanına 1.2.3.4.5.6 olsun istiyorum yukarıdaki örnek gibi lütfen

A1:A6 arasında sayılarınızın olduğunu varsayarsak B1'e aşağıdaki dizi formülünü yazıp aşağı çekerek çoğaltınız.
Dizi formülü hücre içindeyken Ctrl+Shift+Enter ile elde edilir.
Kod:
=KAÇINCI(A1;KÜÇÜK(A$1:A$6;SATIR(A$1:A$6));0)

Ya da RANK kullanarak yapabilirsiniz.
Kod:
=RANK(A1;A$1:A$6;1)

Son düzenleme:
Alternatif;
Kod:
=RANK(A1;A$1:A$6;1)+EĞERSAY($A$1:$A$6;A1)-1

yada
Kod:
=BAĞ_DEĞ_SAY(A$1:A$6)+1-RANK(A1;A$1:A$6;0)

Daxe Syán

Son düzenleme:
teşekkür

A1:A6 arasında sayılarınızın olduğunu varsayarsak B1'e aşağıdaki dizi formülünü yazıp aşağı çekerek çoğaltınız.
Dizi formülü hücre içindeyken Ctrl+Shift+Enter ile elde edilir.
Kod:
=KAÇINCI(A1;KÜÇÜK(A$1:A$6;SATIR(A$1:A$6));0)

Ya da RANK kullanarak yapabilirsiniz.
Kod:
=RANK(A1;A$1:A$6;1)
bu formul oldu tam istediğimi karsıladı çok teşekkür edrim

rank formülü tam istediğimi verdi çok teşekkür ederim valla atomu parçalamış gibi sevindim teşekkür ederim

watch

DENEME

Geri