• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğersay formülü Yardım...

Excel Vers. ve Dili
xp
Merhaba Arkadaşlar sadece bir boşluklu olan hücreleri saydırmak istiyorum aralardaki hücreleri saydırmak istemiyorum formül ile yada bir makro ile bu sorunu çözebilirmiyiz. Bunu bütün satırlara uygulamak istiyorum... örnek ektedir yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

"bir boşluklu hücre" ne demek ve dosyanızla ne alakası var bir çözebilsem sorunuzu anlarım herhalde:)

"bir boşluklu hücre" ne demek ve dosyanızla ne alakası var bir çözebilsem sorunuzu anlarım herhalde:)

A1 hücresini sayacağız B1 hücrresini saymayacağız C1 sayaracağız D1 saymayacağız E1i saymayacağız F1i sayacağız G1saymayacağız H1 de de saydıklarımızı göreceğiz bilmem anlatabildim mi? :d

sadece bir boşluklu olan hücreleri saydırmak istiyorum

bu ifadeyi:

A1 hücresini sayacağız B1 hücrresini saymayacağız C1 sayaracağız D1 saymayacağız E1i saymayacağız F1i sayacağız G1saymayacağız H1 de de saydıklarımızı göreceğiz bilmem anlatabildim mi? :d

bu anlama nasıl getirdiniz anlamadım:)

bir de sayacağız da neyi sayacağız, hangi şarta göre sayacağız, onu da bilmek gerek tabi:)

bir de bütün satırlara uygulamak derken nasıl bir uygulamadan bahsediyoruz o da önemli.

Merhaba,

Saydırma kriteriniz nedir?

Dolu olduğunda mı? A yazdığında mı? B yazdığında mı? Boş olduğunda mı?

Şartlarınız nelerdir?

Sayılacak hücreler 1. satırda numara olacak hücreler ise:

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((A1:N1>=1)*(A2:N2<>""))

formülüyle dolu olanların sayısını bulabilirsiniz.

Tüm satırlara uygulamaktan kastınızı anlayamadığım için tam çözüm öneremiyorum. Eğer her satır ayrı ayrı sayılacaksa aşağıdaki formül kullanılabilir:

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($A$1:$N$1>=1)*(A2:N2<>""))

bu formülü sonucun bulunacağı diğer hücrelere kopyalarsanız diğer satırları da saydırabilirsiniz.

Sayılacak hücreler 1. satırda numara olacak hücreler ise:

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((A1:N1>=1)*(A2:N2<>""))

formülüyle dolu olanların sayısını bulabilirsiniz.

Tüm satırlara uygulamaktan kastınızı anlayamadığım için tam çözüm öneremiyorum. Eğer her satır ayrı ayrı sayılacaksa aşağıdaki formül kullanılabilir:

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($A$1:$N$1>=1)*(A2:N2<>""))

bu formülü sonucun bulunacağı diğer hücrelere kopyalarsanız diğer satırları da saydırabilirsiniz.

Teşekkür ederim ama tam istediğim bu değil tekrar bir örnek excel yaptım tekrar bi incelerseniz yardımcı olursanız sevinirim....

Ekli dosyalar

Şöyle olur mu?

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($A$1:$G$1="SAYILACAK ")*(A2:G2<>""))

Burdaki 1. satırda kullandığınız "SAYILACAK " ifadesine göre sayma işlemi yapılmaktadır. o ifadenin olduğu sütundaki dolu hücreleri sayar.

Şöyle olur mu?

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($A$1:$G$1="SAYILACAK ")*(A2:G2<>""))

Burdaki 1. satırda kullandığınız "SAYILACAK " ifadesine göre sayma işlemi yapılmaktadır. o ifadenin olduğu sütundaki dolu hücreleri sayar.

eline sağlık tam istediğim gibi oldu tteşekkür ederim...

Geri