• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer'li ve Koşullu Toplama İşlemi

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Office 2007
Öncelikle merhaba herkese,

Benim bir sorum olacaktı, yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Ekteki örneği inceleyebilirseniz excel'de veri doğrulama ile bir liste oluşturdum.

Bana lazım olan şey; E1 ile E6 arasındaki listeden herhangi bir seçim yaptığımda sol taraftaki fiyat listesine göre alt kısıma toplam tutarı yazmasıdır.

Ekteki dosyayı incelerseniz hemen anlarsınız zaten.

Şimdiden yardım edebilecek herkese teşekkür ederim.

Edit: Eklenti ekleyemiyorum sanırım o yüzden dosyayı buraya upload ettim, bakabilirseniz sevinirim.

Öncelikle yardımınız ve uğraşınız için çok teşekkür ederim ZorBey.
Bir sorum olacaktı, cevaplaya bilirseniz sevinirim.

D8 kısmının yanına Düşeyara ile yazdırdığınız fiyatları, oraya yazdırmadan, Düşeyara haricinde başka bir şekilde kod ile yapabilir miyim bu algoritmayı?
Yaptığınız doğru şekilde işliyor sıkıntı yok, istediğim gibi hatta ama biz okulda Düşeyara'yı hiç görmedik, hocamız kesin "bilmediğin bir kodu nasıl yaptın?" diye sorgulayacak maalesef.

Birde benim asıl tablom da bu E8'e koyduğunuz fiyatları koyabileceğim bir alanım yok o yüzden soruyorum başka bir şekilde yapabilir miyim diye.

Eğer bundan başka yapacak yol yok ise de çok teşekkür ederim emeğiniz için.

Denermisiniz.
Kod:
=ETOPLA($A$2:$A$25;E1;$B$2:$B$25)+ETOPLA($A$2:$A$25;E2;$B$2:$B$25)+ETOPLA($A$2:$A$25;E3;$B$2:$B$25)+ETOPLA($A$2:$A$25;E4;$B$2:$B$25)+ETOPLA($A$2:$A$25;E5;$B$2:$B$25)+ETOPLA($A$2:$A$25;E6;$B$2:$B$25)

Evet, bu kodu sorunsuz entegre ettim sayenizde çok teşekkür ederim.
Kolay gelsin.

Kolay gelsin iyi çalışmalar.

Geri