• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğerle sorgulama yapmak

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
merhaba arkadaşlar

acil yardım edebilirmisiniz. şimdi problemim şu. mesela a1 ile a2 de rakamları çıkarttım a2 deki sayı 5 a1 deki 3 olduğundan eksi2 yazacak ben eksi değilde oraya sıfır yazmasını istiyorum nasıl yapabilirim. eğerli bi formül olacak büyük ihtimal ama bulamadım .zaman ayırıp cevapyazdığınız için şimdiden çok teşekkürler

Selamlar,

Forumumuza hoşgeldiniz. İlk olarak forum kurallarını dikkatlice okumanızı rica edeceğim. Bu kurallara dikkat etmediğiniz takdirde mesajlarınız geri dönüşüme taşınabilir.

Lütfen alakasız konular altına mesajlarınızı yazmayınız.

eksi değerinin sıfır gösterilmesi

merhaba arkadaşlar

acil yardım edebilirmisiniz. şimdi problemim şu. mesela a1 ile a2 de rakamları çıkarttım a2 deki sayı 5 a1 deki 3 olduğundan eksi2 yazacak ben eksi değilde oraya sıfır yazmasını istiyorum nasıl yapabilirim. eğerli bi formül olacak büyük ihtimal ama bulamadım .zaman ayırıp cevapyazdığınız için şimdiden çok teşekkürler

Selamlar,

Aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz.

Kod:
=EĞER(A1-A2<0;0;A1-A2)

Selamlar,

Ne gibi bir hata veriyor.

Yazdığınız formülde bir hata var diyor. A1 de rakam 5 a2 de 8 var. Formülden sonra ekranda 0 yazması gerekiyor ama olmuyor. Kusura bakma sanada zahmet verdim. Acil olduğu için böyle yazdım kurallara pek bakamadım özür dilerim.

Selamlar,

Örnek dosyayı incelermisiniz.

Ekli dosyalar

Geri