• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

egerhata fonksiyonu hk

Excel Vers. ve Dili
xml
merhaba

minumum rakamlari bir arada toplayan bi tablom var yani

A1 de minumum fiyati bul
B1 de hangi fiyat nerede minumum degerini veren bi fonksiyon

ve
C1 de firma1
D1 de firma2
e1 de firma3

var diyelim

simdi ben
=EĞERHATA(DÜŞEYARA(A1;Sayfa1!B:C;3;0);999999)

fonksiyonunu kullaniyorum düşeyara ile direk çekdigimde
sayfa 1 de bulunan 1. firmanın aradigim fiyatlarinda 0 olan cikiyor ve buda minumum fonksiyonu kullandigimdan istemedigim sonucu veriyor bunun yerine ben egerhata fonksiyonunu kullaniyorum ve hataliysa #yok yaziyorsa 999999 gibi buyuk rakam veriyorum ki minumum fonksiyonu duzgun calissin die
acaba egerhata yerine baska bir fonksiyon kullanabilirmiyim 99999 gibi buyuk bir rakam getirmek yerine yazi getirebilirmiyim

kisacasi egerhata fonksiyonunda rakam girmek zorunlu yazi girebilecegim bi fonksiyon var mi ?

Örnek dosyanızı eklerseniz ve dosyada tanımlama yaparsanız, daha çabuk ve kolay cevap alabilirsiniz.

merhaba

minumum rakamlari bir arada toplayan bi tablom var yani

A1 de minumum fiyati bul
B1 de hangi fiyat nerede minumum degerini veren bi fonksiyon

ve
C1 de firma1
D1 de firma2
e1 de firma3

var diyelim

simdi ben
=EĞERHATA(DÜŞEYARA(A1;Sayfa1!B:C;3;0);999999)

fonksiyonunu kullaniyorum düşeyara ile direk çekdigimde
sayfa 1 de bulunan 1. firmanın aradigim fiyatlarinda 0 olan cikiyor ve buda minumum fonksiyonu kullandigimdan istemedigim sonucu veriyor bunun yerine ben egerhata fonksiyonunu kullaniyorum ve hataliysa #yok yaziyorsa 999999 gibi buyuk rakam veriyorum ki minumum fonksiyonu duzgun calissin die
acaba egerhata yerine baska bir fonksiyon kullanabilirmiyim 99999 gibi buyuk bir rakam getirmek yerine yazi getirebilirmiyim

kisacasi egerhata fonksiyonunda rakam girmek zorunlu yazi girebilecegim bi fonksiyon var mi ?

Formülünüzü:

=EĞERHATA(DÜŞEYARA(A1;Sayfa1!B:C;3;0);"YAZI")

Olarak değiştirin

Geri