• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğere fonksiyonuna dayalı formu

Excel Vers. ve Dili
Office 365 türkçe
belirti satırlarda girilen X değeri 1 taneyse 1 ve diğer satırlardakı farklı deger ve katsayılarla carpılarak sonuç elde edilecek
bunu tek tek yazıldığında uzun oluyor. benim istediğim kısa bir formulle makul olanı ile genelleyerek tum hucrelere bu sekilde sonuç almak. yardımcı olursanız sevinirim.

arkadaslar ekte gönderdiğim örneği incelerseniz orada ne yapmak istediğimi yada yapamadıgımı yaparsınız sevinirim.

Ekli dosyalar

belirti satırlarda girilen X değeri 1 taneyse 1 ve diğer satırlardakı farklı deger ve katsayılarla carpılarak sonuç elde edilecek
bunu tek tek yazıldığında uzun oluyor. benim istediğim kısa bir formulle makul olanı ile genelleyerek tum hucrelere bu sekilde sonuç almak. yardımcı olursanız sevinirim.

arkadaslar ekte gönderdiğim örneği incelerseniz orada ne yapmak istediğimi yada yapamadıgımı yaparsınız sevinirim.

Merhaba
M3 Hücresine
Kod:
=EĞERSAY($A3:$L3;"X")
Bu formülü yazın ve aşağıya doğru çekerek çoğaltın.

Merhaba
M3 Hücresine
Kod:
=EĞERSAY($A3:$L3;"X")
Bu formülü yazın ve aşağıya doğru çekerek çoğaltın.

Teşekkürler elinize sağlık ama kırmızı ile yazan sonucu vermesi gerek birde.
artı bu formulun uzerine katsayısıda secilerek değer ile carpılarak kırmızı stundakı değerleri vermesi gerek

Sorulara gerek kalmadı
Kod:
=TOPLA(EĞERSAY($A3:$C3;"X")*$A$2*$M$2;EĞERSAY($D3:$F3;"X")*$D$2*$M$2;EĞERSAY($G3:$I3;"X")*$G$2*$M$2;EĞERSAY($J3:$L3;"X")*$J$2*$M$2)

Son düzenleme:
Peki hem katsayı 1'de aynı zaman 2 de olacak mı_?
Buna bağlantılı olarak şöyle sorayım aynı zaman da
1'de X varken aynı zamanda
2'de olacak mı_?
3'de olacak mı_?
4'de olacak mı_?
Yoksa sadece bir katsayıda mı olacak_?

o zman soyle belirteyim. Diyelimki;
1-A3 ile L3 arasında 1 tane x işereti var değeri 1 olacak
2-bu işaret hangi katsayı içindeyse o kayıyla çarpılacak yani 1*10
3-çıkan sonuç ta değer yazan kısımdaki 1,8 ile carpılıp esas sonuç bulunacak.

ornegin;A12 l12 arasındaa 3 tane x işaretı var bu 3 x işaretinin değeri 3
bu 3 tane x isareti katsayı 30 un içinde olduğu için 3*30
son olarakta cıkan sonucu değer yazan kısımdaki 1,8 ile carparsak3*30*1,8 =162

bunun gibi
ben se bunları genelleyen yanı ayrı ayrı değil 1 satır için tek bir formul istiyorum.
insallah anlatabilmişimdir.
teşekkürler...

Çözüm gönderdim. Üstteki mesajımda :)

.

Dosyanız ekte.

.

Ekli dosyalar

alternatif olsun
O3 hücresine
Kod:
=(EĞERSAY(A3:C3;"X")*$A$2+EĞERSAY(D3:F3;"X")*$D$2+EĞERSAY(G3:I3;"X")*$G$2+EĞERSAY(J3:L3;"X")*$J$2)*$M$2
yazıp aşağıya doğru kopyalayın

Geri