• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

eğerde yardım

Excel Vers. ve Dili
ofis 2003
şimdi arkadaşlar ben tek formülle iki işlem yaptırmak istiyorum

örnek olarak resimde sonuç altına öyle bir eğerli formül gireyim ki sonuç un altına geçti , kaldı yazsın hemde not ortalamasının altına ortalamaları alsın yalnız tek formülde yapmak istiyorum bunu ben.(vize=%30---final%70)

şimdiden teşekkürler herkese

excell.jpg

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Selamlar,

Yanlı anlamışta olabilirim...
ekdeki dosyyaı kontrol edin..

Ekli dosyalar

Merhaba sayın alitarmis,
E2 hücresine,
=C2*0,3+D2*0,7
F2 hücresine,
=EĞER(E2>60;"GEÇTİ";"KALDI")
yazıp aşağıya doğru çekin.
Geçme notunu yazmamıştınız, ben 60 aldım siz istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.
Umarım istediğiniz gibidir.
Selamlar...

Merhaba sayın alitarmis,
E2 hücresine,
=C2*0,3+D2*0,7
F2 hücresine,
=EĞER(E2>60;"GEÇTİ";"KALDI")
yazıp aşağıya doğru çekin.
Geçme notunu yazmamıştınız, ben 60 aldım siz istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.
Umarım istediğiniz gibidir.
Selamlar...
burada formulleri birleştirelim
=EĞER((C2*0,3+D2*0,7)>=60;"GEÇTİ";(C2*0,3+D2*0,7)&" KALDI")

arkadaşlar ben anlatamadım galiba
benim istediğim tek formülde E2 ye notun ortalamasını yazdırmak F2 yede geçti kaldı işlemini yaptırmak bilmiyorum umarım anlata bilmişimdir.

arkadaşlar ben anlatamadım galiba
benim istediğim tek formülde E2 ye notun ortalamasını yazdırmak F2 yede geçti kaldı işlemini yaptırmak bilmiyorum umarım anlata bilmişimdir.
.

Örnek bir dosya ekleyip, elle nereye ve nasıl sonuçlar istediğinizi belirtirseniz, daha kolay çözüm bulmanız mümkün olur.

.

güncelledim arkadaşlar resim üzerinde anlattım inşallah yardımcı olabilirsiniz bu sefer

Selamlar,,,

İstediğiniz sorunun cevabını sayın,suatbayhan vermiş Zaten
bende dosya üzerinde uyguladım...
Ekdeki Dosyayı inceleyin...

Ekli dosyalar

arkadaşım ben anlatamıyorum galiba not ortalamasını ve sonuç göstergesini tek formulde yapmak istiyorum ikisine ayrı ayrı formül kullanmak istemiyorum

arkadaşım ben anlatamıyorum galiba not ortalamasını ve sonuç göstergesini tek formulde yapmak istiyorum ikisine ayrı ayrı formül kullanmak istemiyorum

.

Ben de anlatamıyorum herhalde...

Resim yerine neden örnek dosya eklemiyorsunuz?

Yukarıda da söyledim. Bir örnek dosya eklleyin ve nerede ve nasıl olmasını siz elle girin. Gerisini bize bırakın.

Bunlar yeterince açık değil mi?

.

.

Ben de anlatamıyorum herhalde...

Resim yerine neden örnek dosya eklemiyorsunuz?

Yukarıda da söyledim. Bir örnek dosya eklleyin ve nerede ve nasıl olmasını siz elle girin. Gerisini bize bırakın.

Bunlar yeterince açık değil mi?

.

çalışma eklenmiştir arkadaşım

şimdi arkadaşlar ben tek formülle iki işlem yaptırmak istiyorum

örnek olarak resimde sonuç altına öyle bir eğerli formül gireyim ki sonuç un altına geçti , kaldı yazsın hemde not ortalamasının altına ortalamaları alsın yalnız tek formülde yapmak istiyorum bunu ben.(vize=%30---final%70)

şimdiden teşekkürler herkese

excell.jpg

.

Tek formülle iki hücreye farklı sonuçlar için hükmedemezsiniz. (Bazı haller dışında)

Onun için bu dosyanızda, E2 ve F2 hücrelerine farklı formüller girmeniz gerekir.

Dosyanız da ektedir. Arkadaşım.

Not: Öyle forumda herkese arkadaşım diye de hitap etmeyin. Çünkü benim en küçük oğlum senden büyük. Nasıl arkadaş olacağız?

.

Ekli dosyalar

Eğerli formülde değer verme

arkadaşlar merhaba siteye uzun zman baktım ama bu konu ile ilgili açılmış başka konu bulamadım

benim sorunum sadece rakamlar değil metne dönünüştürülmüş değerlerin karşısına tutar yada rakam yazabilmek

ekdeki dosya ile ilgili bir formül varsa yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Geri