• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer?

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
Ekte yer alan çalışmada C sütununa, H sütununda yer alan veli bilgisine göre ( anne ya da baba) I ve J sütunlarından veri çekilmesini istiyorum...Formülü oluşturamadım...Teşekkürler...

Ekli dosyalar

.

C2 hücresine;

Kod:
=VLOOKUP(B2;$B$2:$J$5;IF(H2="Anne";8;9);0)

yazıp, aşağıya doğru kopyalayın.

VLOOKUP=DÜŞEYARA
IF=EĞER

.

Sayın Pisagor26,
İdris Hocamın yaptığı formül doğru ancak ufak bir hatırlatma yapmak istedim (İdris hocam yanlış anlamayın lütfen)
Aynı isimde öğrenciler varsa sadece isimden yola çıkarak formülü uygularsak yanlış sonuçlar çıkabilir.
Eğer gerçek dosyanızda benzer isimler yoksa o zaman sıkıntı yok.

Yardımınız için teşekkür ediyorum...Veri listem 544 kişiden oluşuyor ve aynı isimlerde yer alabilir...

Merhaba.

Diyelim ki; bu işlemi elle tek tek kendiniz yapıyorsunuz.
Aynı adı soyadı olan iki öğrencinin veli bilgilerini, birbirinden nasıl ayırıyorsunuz?
Bu eşleştirme için mutlaka başka bir kriter vardır (TC Kimlik/Sınıf/Öğrenci no gibi).

Bu benzersizlik sağlayan kriteri belirtip, sorunuzu da; gerçek belgenizin, özel bilgi içermeyen bir kopyası şeklinde hazırlayacağınız
yeni bir örnek belge üzerinden sorarsanız daha hızlı ve net sonuca ulabilirsiniz diye düşünüyorum.

Alternatif;

Kod:
=EĞER(H2="";"";ARA(H2;{"anne";"baba"};I2:J2))

.
Yardımınız için teşekkür ediyorum...Veri listem 544 kişiden oluşuyor ve aynı isimlerde yer alabilir...

İşi yokuşa sürmeyin. Okulda, başka yerlerde insanlara bir numara veriliyor. Bu numaralar süs olsun diye verilmiyor. Aramaları buna göre yaparsanız daha sağlıklı olur.

.

Son düzenleme:
Geri