• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

EĞER

neseterkutsesli

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2019
Windows 11 Home Single Language
Merhaba
C ve D hücreleri boş değil ise hesaplama yaptırmak istemiyorum eğer sayı var ise C ve D hücrelerinde bakiye sütünunda verdiğim formülü ilave etmek istiyorum (E11-C12)+D12)
EĞER VE formulünü denemek istedim ama beceremedim yardımcı olurmusunuz

Ekli dosyalar

Merhaba.

Aşağıdaki formüllerden birini E11 hücresine uygulayıp aşağı doğru kopyalayın.
.
Kod:
=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="blue"][COLOR="red"]VE[/COLOR](C11="";D11="")[/COLOR];"";([COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]ESAYIYSA[/COLOR](E10);E10;0)-C11)+D11)
[B]veya[/B]
=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="blue"][COLOR="red"]TOPLA[/COLOR](C11;D11)=0[/COLOR];"";([COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="Red"]ESAYIYSA[/COLOR](E10);E10;0)-C11)+D11)

Hocam E sütununda formülü denedim oldu son olarak sormak istediğim bakiye sütununda yürüyen bakiye var
borç alacak kısmına rakam girdiğimde otomatik bakiyede değişiyor bende E18 sütunundaki rakamın en son bakiye kısmında yazan rakam ne ise o yazsın istiyorum yani 8500 TL
formüle ihtiyacım var orada
teşekkürler

Ekli dosyalar

Tekrar merhaba.

Birkaç şekilde istenilen sonuca ulaşılabilir (aşağıda iki seçenek verdim)

-- Neden basitçe aşağıdaki ilk formülü kullanmıyorsunuz?

-- Ya da ille de karmaşık birşeyler olsun diyorsanız aşağıdaki ikinci formülü dizi formülüne dönüştürerek
(hücreye formülü yapıştırın, F2 tuşuna basarak hücre içerisine girin, CTRL ve SHIFT tuşları basılı durumda iken
ENTER tuşuna basarak formülü dizi formülüne dönüştürebilirsiniz
)
kullanabilirsiniz.
.
Kod:
[B]Normal formül:[/B]
=[COLOR="red"]TOPLA[/COLOR](D11:D17)-[COLOR="Red"]TOPLA[/COLOR](C11:C17)

[B]Dizi formülü ([B][COLOR="Blue"]CTRL[/COLOR][/B]+[B][COLOR="blue"]SHIFT[/COLOR][/B]+[B][COLOR="blue"]ENTER[/COLOR][/B] ile uygulama)[/B]
=[COLOR="red"]KAYDIR[/COLOR]($E$1;[COLOR="red"]MAK[/COLOR]([COLOR="red"]EĞER[/COLOR]($E$11:$E$17<>"";[COLOR="Red"]SATIR[/COLOR]($E$11:$E$17)))-1;0)

çok sağolun eksik olmayın

Geri