• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
size bir soru daha yöneltmek istiyorum, Eğer komutunun içinde yalnızca sözel ifadelerdenmi yararlanabiliyorum? yani verilen açıklamalar hep =eğer(A1=2,"tamam","tamamdeğil") şeklinde ama benim istediğim o tamam değil yazması değilde orada bir sayı ürettirmek olacak bunu eğer komutu ile yapabilmem mümkünmü ?

=eğersay komutu ile oluyor o ama sayılar sürekli değiştiği için oda değişiyor malesef:(

Merhaba,

"tamam" yada ","tamamdeğil" yazan bölüme(lere),

S_SAYI_ÜRET()

üret yada farklı birşey yazabilirsiniz.

.

Yazdığımız sayı 0,23 gibi küsartlı çıkmakta ..sayıyı 1-100 arası tam sayıya yuvarlamak için *100 yaptım ama çalışmadı..sayıyı Tam sayıya yuvarlamak mümkün mü ?

=RASTGELEARADA(1;100)

Kullanabilir yada, diğer fonskiyon üzerinden;

=NSAT(S_SAYI_ÜRET()*100)

yazabilirsiniz.

.

Eğerle ilgili size sormak istediğim bir şey daha var. İki farklı sütun var elimde ve A1:A201 sütunları arasında 1ve 2 den oluşan rassal sayılar B1:B201 de ise 1,2,3,4,5den oluşan rassal sayılar mevcut.Benim istediğim A sütununda eğer 1 yazıyorsa B sütunundaki 1 leri saydırtmak ve onun için şöyle bir formul kullandım yanlış kısmını bana gösterebilirseniz çok sevinirim.=EĞER(A2:A201=1,EĞERSAY(B2:B201,1),0)

Merhaba,

=TOPLA.ÇARPIM((A2:A201=1)*(B2:B201=1))

Bu şekilde deneyin.

Not: Farklı konularla ilgili sorularınız için yeni konu başlığı açarak sorunuzu yöneltmeye özen göstermenizi rica ederim.

.

çok sağol ömer.Kusura bakma ben bunu eğer komutu ile ilgili olduğunu düşündüğüm için burda yazma gereği duydum.Olabildiğince değişik konulara başlık halinde soru yöneltiyorum zaten.Çok teşekkür ederim.

Geri