Eğer

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
size bir soru daha yöneltmek istiyorum, Eğer komutunun içinde yalnızca sözel ifadelerdenmi yararlanabiliyorum? yani verilen açıklamalar hep =eğer(A1=2,"tamam","tamamdeğil") şeklinde ama benim istediğim o tamam değil yazması değilde orada bir sayı ürettirmek olacak bunu eğer komutu ile yapabilmem mümkünmü ?

=eğersay komutu ile oluyor o ama sayılar sürekli değiştiği için oda değişiyor malesef:(

Merhaba,

"tamam" yada ","tamamdeğil" yazan bölüme(lere),

S_SAYI_ÜRET()

üret yada farklı birşey yazabilirsiniz.

.

Yazdığımız sayı 0,23 gibi küsartlı çıkmakta ..sayıyı 1-100 arası tam sayıya yuvarlamak için *100 yaptım ama çalışmadı..sayıyı Tam sayıya yuvarlamak mümkün mü ?

=RASTGELEARADA(1;100)

Kullanabilir yada, diğer fonskiyon üzerinden;

=NSAT(S_SAYI_ÜRET()*100)

yazabilirsiniz.

.

Eğerle ilgili size sormak istediğim bir şey daha var. İki farklı sütun var elimde ve A1:A201 sütunları arasında 1ve 2 den oluşan rassal sayılar B1:B201 de ise 1,2,3,4,5den oluşan rassal sayılar mevcut.Benim istediğim A sütununda eğer 1 yazıyorsa B sütunundaki 1 leri saydırtmak ve onun için şöyle bir formul kullandım yanlış kısmını bana gösterebilirseniz çok sevinirim.=EĞER(A2:A201=1,EĞERSAY(B2:B201,1),0)

Merhaba,

=TOPLA.ÇARPIM((A2:A201=1)*(B2:B201=1))

Bu şekilde deneyin.

Not: Farklı konularla ilgili sorularınız için yeni konu başlığı açarak sorunuzu yöneltmeye özen göstermenizi rica ederim.

.

çok sağol ömer.Kusura bakma ben bunu eğer komutu ile ilgili olduğunu düşündüğüm için burda yazma gereği duydum.Olabildiğince değişik konulara başlık halinde soru yöneltiyorum zaten.Çok teşekkür ederim.

Geri