• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer Ve

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan WellOwen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
SONUC EĞER ORTALAMA 50 buyuk ve eşit ise VE davranış notu A ise GEÇTİ değilse KALDI

İyi akşamlar arkadaşlar E2 hücresinde not ortalaması var, D2 hücresinde de davranış notu var sonuc hücresine yukarıda ki işlemi yapmak istiyorum

=EĞER(VE(E2>50,D2=A),DOĞRU,YANLIŞ) bu şekilde yaptığım zaman hata alıyorum sebebi nedir ? cevaplar için şimdiden teşekkürler.

DOSYA LİNKİ

Son düzenleme:
Deneyiniz.
Kod:
=EĞER(VE(E2>=50;D2="A");DOĞRU;YANLIŞ)
veya
Kod:
=EĞER(VE(E2>=50;D2="A");"GEÇTİ";"KALDI")

=EĞER(VE(E2>50;D2="A");DOĞRU;YANLIŞ)

Bu şekilde denemiştim kardeşim, tekrar denedim hata verdi

tmzLjiS.jpg

Uyguladığınız formülde; Sayın @çıtır'ın verdiği formüldeki D2="A" kısmında A harfini çift tırnak arasına alarak yazdığınızdan emin misiniz?
Ya da E2'deki değerin SAYI olduğundan emin misiniz? SAYI gibi görünmesine rağmen METİN olabilir. Bunun için de E2*1>50 gibi deneyin.

En iyisi sorunuzu örnek belge üzerinden sormanız bence. (Cevabımın altındaki İMZA bölümünü okuyunuz).
.

Uyguladığınız formülde; Sayın @çıtır'ın verdiği formüldeki D2="A" kısmında A harfini çift tırnak arasına alarak yazdığınızdan emin misiniz?
Ya da E2'deki değerin SAYI olduğundan emin misiniz? SAYI gibi görünmesine rağmen METİN olabilir. Bunun için de E2*1>50 gibi deneyin.

En iyisi sorunuzu örnek belge üzerinden sormanız bence. (Cevabımın altındaki İMZA bölümünü okuyunuz).
.
Dosya Linkini Konunun Altına Ekledim Bir Bakabilirseniz sevinirim kafayı yedirecek bana.

Olduğu gibi kopyaladım fakat cevabımda paylaşmış olduğum resimdeki hatayı verdi.
Ömer BARAN üstadın belirttiği gibi ortalamayı formülle buluyor iseniz metin olabilir.Sayıyaçevir fonksiyonunu veya 1 ile çarparak deneyiniz.Örnek belge linki eklerseniz kısa zamanda sorununuz çözülür.

Son düzenleme:
Ömer BARAN üstadın belirttiği gibi ortalamayı formülle buluyoriseniz metin olabilir.Sayıyaçevir fonksiyonunu veya 1 ile çarparak deneyiniz.Örnek belge linki eklerseniz kısa zamanda sorununuz çözülür.
Linki Konunun Altına Ekledim.Kafayı Yedirecek Bana :D

Sadece virgül koyacağız demek ki. Çok Teşekkürler İlgilendiğiniz İçin.
Rica ederim.Dönüş yaptığınız için teşekkür ederim.Excel versiyonunuzun dilini yazarsanız cevaplar için daha iyi olur.

Geri