• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer ve Ve işlevleri hakkında

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Öncelikle merhabalar, iyi geceler dilerim. Başlıktan da anlaşılacağı üzere "EĞER" ve "VE" işlevlerini kullanarak bir formül geliştirmeye çalışıyorum. Ancak bir yerde tıkandım. Ekteki örnek dosyada maruzatımı belirttim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Not: "Eğer" ve "Ve" işlevleri kullanılmak zorunda değildir.

Ekli dosyalar

Selamlar,

Aşağıdaki formülü dener misiniz ??

M4 = =EĞER(N4>$I$4;$H$4;EĞER(VE(N4>$I$5;N4<=$K$5);$H$5;$H$6))

Selamlar,

Aşağıdaki formülü dener misiniz ??

M4 = =EĞER(N4>$I$4;$H$4;EĞER(VE(N4>$I$5;N4<=$K$5);$H$5;$H$6))

İlginiz için teşekkür ederim Doğan bey, başarılı bir şekilde basite indirgemişsiniz durumu. :) H hücrelerini göstermek hiç aklıma gelmedi, uykusuzluktan olsa gerek :)

Çok teşekkür ediyorum, benim ve bir çok arkadaşımın işini kolaylaştırmış oldunuz.

Selamlar, Saygılar...

Asıl ben teşekkür ederim. Forumda takip ettiğim birçok konudan sonra problemin tam olarak giderilip giderilemediğine dair dönüş dahi göremiyorum. Yardımcı olabildiysem ne mutlu.. İyi akşamlar dilerim..

Tekrar Merhaba, iyi geceler. Yeni bir maruzatım olacaktı. Gerekli açıklamayı ekteki dosyada belirttim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Selamlar, Saygılar...

Ekli dosyalar

dostum sana sadece 1 soru sormak istiyorum; cevabı ne olur EVET olsun;
tablolar sabit uzunlukta mı? bilhassa 3.tablo?

sevgili arkadaşım; yeni maruzatın gerçekten de kabarık bir dosya ile geldi haberin olsun :)

!!!Bunlara Dikkat et!!!

-2.Tablodaki bonitet numaralarını (I,II,III) -> 1,2,3 olarak düzeltmeyi unutmaki çalışsın

-sakın tablo3 sayfasındaki kodlara bakayım deme :) bildiklerini bile unutabilirsin

-veri girişi için sayfa1 deki tablo1, tablo2 ve tablo3'ün formül olmayan yerlerini kullan.

-tablo 4 herşeyi otomatik çözer. hesaplamada hata varsa YANLIŞ yazar genel toplamda. sakın burda bir değeri elle bi değiştirip sıkıntı oluyor mu göreyim deme formül varsa bulaşma o hücreye, sakın haa!!)

son olarak "BONİTET NEEEE"

Ekli dosyalar

Sevgili arkadaşım, öncelikle bu denli uğraştığın için çok ama çok teşekkür ederim. Bu kadar uğraştıracağımı bilseydim konuya yazmazdım. :) Yaklaşık bir 10 dakikadır inceleme yapıyorum dosya üzerinde ama tam olarak vakıf olamadım. Hakikaten karmaşık ve dediğin kadar var :) Bonitet sınıf gösterimleri romen rakamları ile olduğu için o şekilde belirttim. Bu arada bonitet kısaca yetişme ortamı verimliliği demek. Meşcerelerin yaş, üstboy, ortaçap, ortaboy, göğüs yüzeyi, hektardaki ağaç sayısı, hacim gibi değerleri ölçülüp aşama aşama gidilerek bonitetleme yapılıyor. 74 meçcerem vardı ancak normalite kontrolünde 8 meşcereyi attım yani 66 meşcerem var. Meşcere gruplarının bonitet sınıflarında bir yere yığılmasını engellemeye, yani I-II-III sınıflarına kabul edilebilir derecede dağılmasını sağlamaya çalışıyorum. Bunun için üstboyları değiştirmem gerekiyor. Hal böyle olunca kılavuz eğri denklemim(spss programı gerekiyor - elle bulması uğraştırıcı) ve dolayısıyla bonitet endeks değerim değişiyor. Buna bağlı olarak da bonitet sınıfları yeniden şekilleniyor. Meşcere gruplarının bonitet sınıflarına dağılımı da değişiyor. Yani bunca işlemi tekrardan yapmanın zorluğu aşikar. :) Bir nevi işimi kolaylaştırmaya çalışıyorum. Mantığı çözüp diğer verilerimide entegre edebilirsem sağlamasını yaptıktan sonra haber vereceğim. Tekrardan çok teşekkür ediyor ve dualarımın eksik olmayacağından emin olmanı istiyorum. :)

Sevgiler, Saygılar...

Geri