• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

eğer ve düşeyara formülünü birlikte kullanmak istiyorum ama nasıl??

Excel Vers. ve Dili
2007 TÜRKÇE
merhabalar,

bir hücrede yer alan numarayı başka bir sayfada bulmasını ve aranılan sayfada bulunan o numaranın karışılığına gelen sayı eğer 1'e veya 2'ye veya 3' e eşit ise ilk sayfada bulunan numaranın karşısına yazmasını istiyorum.

teşekkür ederim.

merhabalar,

bir hücrede yer alan numarayı başka bir sayfada bulmasını ve aranılan sayfada bulunan o numaranın karışılığına gelen sayı eğer 1'e veya 2'ye veya 3' e eşit ise ilk sayfada bulunan numaranın karşısına yazmasını istiyorum.

teşekkür ederim.

Sn easycafe bu şekilde formül yazmak zor, küçük bir örnek ekler misiniz?

icmal sayfası var. ve bunun "A1" hücresinde 10-001 nolu bir kişinin sicil numarası var.
personel listesi sayfasında tüm çalışan kişilerin özlük durumalrı belirtiliyor. ben söz konusu sicil numarasının personel listesi sayfasında bulunmasını ve görevi yazan kısım eğer gişe,büfe ya da cafe ise gidip bunu icmal sayfasındaki A2 hücresine yazmasını istiyorum.

açıklayabildim mi bilmiyorum. ama yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

icmal sayfası var. ve bunun "A1" hücresinde 10-001 nolu bir kişinin sicil numarası var.
personel listesi sayfasında tüm çalışan kişilerin özlük durumalrı belirtiliyor. ben söz konusu sicil numarasının personel listesi sayfasında bulunmasını ve görevi yazan kısım eğer gişe,büfe ya da cafe ise gidip bunu icmal sayfasındaki A2 hücresine yazmasını istiyorum.

Küçük bir örnek ekleyeyemiyor musunuz?

Merhaba,

Kod:
=EĞER(YADA(DÜŞEYARA(A2;'PERSONEL LİSTESİ'!B:C;2;0)="Gişe Elamanı";DÜŞEYARA(A2;'PERSONEL LİSTESİ'!B:C;2;0)="Büfe Elemanı";DÜŞEYARA(A2;'PERSONEL LİSTESİ'!B:C;2;0)="Cafe Elemanı");DÜŞEYARA(A2;'PERSONEL LİSTESİ'!B:C;2;0);"")

Denermisiniz..

.

harika oldu. çok teşekkür ederim.

Geri