• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

eğer ve düşeyara formülü

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan siar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
2007 TR
Merhaba Arkadaşlar,

Ekteki belgede eğer ve düşeyara formülleriyle farklı sayfalardan değişken verileri toplamaya çalışıyoruz. Lakin bir türlü beceremedik. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Ekli dosyalar

Sayfa1'deki B4 hücrenize

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((ETOPLA(DOLAYLI("'"&{"OCAK";"SUBAT";"MART";"NISAN"}&"'!A2:A100");"*"&A4&"*";DOLAYLI("'"&{"OCAK";"SUBAT";"MART";"NISAN"}&"'!B2:B100"))))

yazıp aşağı doğru çekiniz.

elinize sağlık, çok farklı bir yolla gid,yorduk, bu çok daha kolay oldu. teşekkür ederim.

son olarka birşey sormak istiyorum, ekteki belgede aşağıdaki formülü kulanıyorum. fakat #yok satırlarını hala işlemden kaldıramadım. acaba nerede hata yapıyorum;

=EĞER(DÜŞEYARA($A3;MART!$1:$65536;2;YANLIŞ)="#yok";"";DÜŞEYARA($A3;MART!$1:$65536;2;YANLIŞ))

merhaba
formülünüzde EHATALIYSA fonksiyonu kullanın

=eğer(ehatalıysa(formül);"";formül)

Yanıt için teşekkür ederim lakin bu formülü yerleştiremedim, parantezlerle ilgili bir hata yapıyorum galiba

EĞER(((EHATALIYSA(DÜŞEYARA($A3;MART!$A$1:BZ377;67;YANLIŞ)="YOK");"";DÜŞEYARA($A3;MART!$A$1:BZ377;67;YANLIŞ)))

Yanıt için teşekkür ederim lakin bu formülü yerleştiremedim, parantezlerle ilgili bir hata yapıyorum galiba

EĞER(((EHATALIYSA(DÜŞEYARA($A3;MART!$A$1:BZ377;67;YANLIŞ)="YOK");"";DÜŞEYARA($A3;MART!$A$1:BZ377;67;YANLIŞ)))

=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA($A3;MART!$1:$65536;2;0));"";DÜŞEYARA($A3;MART!$1:$65536;2;0))

Denermisiniz..

teşekkür ederim nerede hata yaptığımı gördüm. elinize sağlık

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri