• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer ve düşey aranın birlkte kulllanılması

Excel Vers. ve Dili
2010
Merhabalar
Hücredeki değerin büyüklüğüne göre seçim sütunun değişmesi
Pano sayfasında R sütünundaki değer 5"e eşit yada küçük ise E sütünuna göre Kablo seçimi sayfasında B sütünunda arama yapsın.... eğer R sütun değeri 5 ten büyük ise Kablo seçm sayfasında C sütunun arama yapması için nasıl bir formul yazmalıyım.
cok denedım ama bir türlü yazamadım.
Kolay gelsınç

Ekli dosyalar

Belgenize aralıklarla birkaç kez baktım. Yanlış anlamazsanız fikrimi söyleyeyim en azından.
Belgeniz oldukça karmaşık görünüyor. Bir hücre kendisinden sonraki hücrelere de atıf yapıyor.
Bu nedenle karmaşık formüllerinizi takip ederek analiz edip, çözüm noktasını bulamadım. En küçük müdahale de döngüsel başvuru ile karşılaşılıyor. Çünkü hücre başvurularının karmaşıklığı hangi formüle müdahale edileceğinin tespitini güçleştiriyor.
Verilerinizin manuel olarak yazılış sırası belli değil ve formüllerin bulunduğu hücreler, bir sağa bir sola atıflarla iç içe geçiyor. Aslında formül hücrelerinizi hesaplama sırasına göre dizseniz bence daha çabuk sonuç alırsınız. (Hiç bir yorum, soru veya öneri gelmemesinin sebebi kanaatimce yukarıda açıkladığım sebeplerdir diye tahmin ediyorum.)
Umarım yanlış anlamazsınız. İyi günler dilerim.

Ekteki Belgeyi İnceleyiniz.

İş inada bindi, biraz ( ! ) uğraştırdı ama bir çözüm yolu bulduğumu düşünüyorum.
Kontrol edip olumlu / olumsuz konu sayfasına yazarsınız umarım.
Ekteki Belgeyi İnceleyiniz.

İyi günler dilerim.

Ekli dosyalar

Merhabalar
Bu benim elektrik pano hesabı için yapmış olduğum bir excel programıydı. Elle müdahelenin en aza indrgendiği bir hale getirmeye çalışıyorum. Bana göre son bir adımı kalmıştı dediğniz gibi döngü problemi yüzünden yukarıdaki problemi çözemiyordum. Çok işime yarayacak bir çözüm olmuş. Emeğiniz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Bir tavsiyem olsun; hesaplama işlemlerini başka bir sayfada ve sürekli sola ve üste atıflar yaparak yapmak, sorun çıktığında müdahaleyi ve çözümü kolaylaştırır. Bu sayfada hiçbir biçimlendirme yapmaya gerek olmaz.
Daha sonra da; nihai tabloyu, hesaplama yaparak değil sadece hesaplama sayfasından veri çağrarak oluşturmak ve formül hesaplama sırası takibine de gerek kalmadan, biçimlendirmeler yapılmış şekilde yeni bir sayfa oluşturmak pratiklik sağlayacaktır.
Yani nihai tablonuzda sadece manuel veri girişinin yapıldığı sütunlar (hesaplama sayfasına buradan aktarma yaparak) , bu alanlar gönderdiğim belgede beyaz zeminli idi) ile "KARAR" başlığını içeren sütunlardan (ya da görmek isteyeceğiniz diğer sütunlardan) oluşabilir.

İyi günler.

Geri