• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer tarih hatası

ERRİC

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2009
Ekteki tabloda "aı7" hücresinde birden fazla eğer var fakat tarih "y6" ya eşit veya "y6"dan küçük olsun kısmını görmüyor yardımlarınızı rica ediyorum saygılar
YANİ FORMÜLDEKİ BÜTÜN EĞERLERİ HESAPLAMIYOR YA 1 E EŞİT OLMAYANLARI GÖRMÜYOR YADA TARİH 16.01.2015 E EŞİT VEYA 16 01 2015 DEN BÜYÜKLERİ DE HESAPLIYOR MALESEF
formül ise :

=eğer(ehatalıysa(yuvarla(eğer(u7<>1;k7*$ag$6/100;eğer(d7<=$y$6;k7*$ag$6/100;eğer(u7=0;k7*$ag$6/100;" ")));2))=doğru;"";( yuvarla(eğer(u7<>1;k7*$ag$6/100;eğer(d7<=$y$6;k7*$ag$6/100;eğer(u7=0;k7*$ag$6/100;" ")));2)))

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Hangi koşullarla hangi sonucu istediğinizi yazsaydınız, formül üretilebilirdi.

Hangi koşul mu ? ömer bey formül ve dosyta ekte ya eğer,n başvurduğu tüm noktalar koşullar sadece
açıklamayı yapıyorum ayrıca;
yüklenim türü "1" değilse; tarih küçükse "y6"dan veya eşitse "y6" ya ; yüklenim türü "0" ise; kdv'nin %49,74 ünü hesaplasın
umarım anlatabilmişimdir.

Sayın ERRİC dosya sizin, sütun anlamlarını siz biliyorsunuz.

Yüklenim türü 1 değilse koşuluyla, yüklenim türü 0 ise ne anlama geliyor yüklenim türü sütununda sadece 1 ve 0 var, başka değer alması mümkün mü?

Eğer siz yüklenim türü 1'den farklı VE tarih küçükeşitse hesaplama yapsın, bu koşullardan biri gerçekleşmiyorsa BOŞ değer döndürsün istiyorsanız aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz.

Kod:
=EĞER(VE($U8<>1;$Y$6>=$D8);YUVARLA(K8*($AG$6/100);2);"")

ömer bey

o sütüna "2" değeride gelecek o yüzden "1" ve "0" özellikle belirttim daha tablonun içinde yok o sutunda

tekrar değerlendiri misiniz lütfen bu arada tarih de 16.01.2015 den küçük veya o tarihe eşit olacak diğer koşullara ilave olarak yukarıda belirttiğimiz üzere

Saygılar

Estağfurullah,
yüklenim türü 0 ise tarihe bakmadan hesaplama yapmasını istiyorsanız formülü aşağıdaki şekilde değiştirin.
Kod:
=EĞER(YADA($U7=0;VE(U7<>1;$Y$6>=$D7));YUVARLA($K7*($AG$6/100);2);"")

Sonuç hakkında bilgi verirseniz tekrar bakayım.

Oluşturulacak formülün hesaplama yapacağı başka seçenek veya başka ilave koşul varsa (örneğin U sütunu 2 olduğunda ne olacak, 2 ile birlikte başka koşul olacak mı onu anlamadım) onu da söylerseniz ilave yapılır.

Keşke liste halinde hesaplama yapılma seçeneklerini liste gibi yazsaydınız daha anlaşılır olurdu.

Örneğin;
-- U sütunu 1'den farklı VE satırdaki tarih, Y6'ya eşit veya Y6'dan küçükse hesapla,
-- U sütunu 0 ise satirdaki tarihe bakmadan hesapla,
-- U sütunu 2 ise satırdaki tarih, Y6'dan büyükse hesapla
-- Şu koşullar varsa HESAPLAMA YAPMA
gibi bir liste yapsaydınız, formül bir defada yazılır ve çözüm tamamlanmış olurdu.

hım ok şimdi anladım hemen yazıyorum hemen bir sn

Bu arada; yanlış anlamazsanız, imza blokunda bulunan cümlenize ilişkin bir şey söyleyeyim.
Cümleniz soru değil ama "?" ile tamamlamışsınız, ayrıca biraz da anlatım bozukluğu var. ikinci kısımdaki "o kadar" ibaresi, karşılaştırma içerdiğinden önceki bölümde miktara ilişkin ilave yapmak yerinde olur.
Yanlış anlamıyorsam doğrusunun "Yardıma muhtaca, istemek ne kadar zorsa, muhtaca yardım etmek de o kadar zor." şeklinde ve "muhtaca" kelimesi yerine "muhtaç olana" şeklinde değiştirerek yazılmasında yarar var.

Son düzenleme:
Ömer Bey;

KOŞULLAR
Koşulların hepsi bir arada olması gerekiyor doğru sonuç vermesi için;
1-u sütünü 1 e eşit değilse ve u sutunu 0 ise VE d sutunu 16.01.2015 den küçük veya eşitse k sutunu *%49,74 hesaplasın
2-yukarıdaki tüm değerlere uymuyor ve ayrıca u stünü 2 ise hesapalama yapmasın

İnşallah anlatabilmişimdir kusura bakmayın ifade eksikliği varsa saygılar

bu arada yazdığınız formül oldu gibi sanki
ama ;

tarih ve 2 değerini dikkate almıyor yani tarih 16.01.2015 den büyükleri de hesaplamaması ve 2 ise hesaplaması gerekiyor ama o kısmı yanlış tekrar revize ederseniz deneyelim

Son düzenleme:
Aslında U sütunu 1 ve 0 dışında da değer alacak dediğiniz için açıklama istemiştim.
U sütunu 2 iken ne yapılacağını hala söylemediniz ve 0, 1 ve 2 dışında da değer alacak mı bilmiyorum. 0 ve 1 dışında değer aldığında örneğin tarihe ilişkin koşul olacak mı onu da bilmiyorum.

u sütünu 2 ise hesaplama yapmasın;

u sütünu 0 1 2 değerlerinden başka değer almayacak

0 ve 1 dışında değer yani "2" olduğunda zaten 2 ise hesaplama yapmayacaktı tarihe ve diğer eğer lere bakmasına gerek yok sutunun 2 olması hesaplama yapılmaması için tek başına yeterli

ömer bey

Keşke belgenizde çok fazla satır yerine 3-5 tane ve hesaplama yapılma ve yapılmama seçeneklerinin her biri için birer örnek satır olsaydı (bu satırlara da siz hesaplama-hesaplamama sonucunu elle yazsaydınız, hatta karşısına da şu nedenle hesaplandı, şu nedenle hesaplanmadı diye açıklama yazsaydınız daha anlaşılır olurdu. İsterseniz örnek dosyanızı bu şekilde yapıp foruma ekleyin.

Son yazdığım formül ile ilgili geri dönüş yapmadınız, istediğinz sonucu veriyor mu?

Anladığım şudur; hesaplama yapılması için tek seçenek, U sütunu 0 VE tarih Y6'ya küçükEŞİT durumu.
Böyleyse formülü aşağıdaki şekilde değiştirin.
Kod:
=EĞER(VE($U7=0;$D7<=$Y$6);YUVARLA($K7*($AG$6/100);2);0)

Sanırım artık izah oldu ömer bey diye düşünüyorum gayet açık yazdım kısalttım
tablo eki de gönderdim

Ekli dosyalar

Son eklediğiniz dosyaya 15 no'lu son mesajımdaki formül uygulandığında istediğiniz sonuç alınıyor. Hesaplama yapılmayacaksa hücrenin boş kalmasını istiyorsanız sondaki 0 değerini "" olarak değiştirmeniz yeterli.
Kod:
=EĞER(VE($U7=0;$D7<=$Y$6);YUVARLA($K7*($AG$6/100);2);[B][COLOR="red"]0[/COLOR][/B])

Aa evet ömer bey şu an tamam allah razı olsun hayırlı günler

Son düzenleme:
Geri