• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

eğer sıkınıtısı

Excel Vers. ve Dili
2010
selam a1 hücresinden b1 hücresini çıkarıyorum c1 hücresine yazıyorum ama c1 hücresindeki sayı sıfırdan büyükse d1 hücresinde yazmasını istiyorum bunu nasıl yapacam yardımcı olurmusunuz

Merhaba,

=EĞER(C1>0;C1;"") şeklinde dener misiniz?

tamam hocam oldu da c1 hücresi büyükse c1 içinde bişey yazmasın d1 içinde yazsın onu yapamadım bi türlü

Başlık on numara olmuş; Eğer Sıkıntısı :)
Benim tavsiyem hem c1 hemde d1 hücrelerine formül yazmanızdır.
C1 için;
Kod:
=EĞER((A1-B1)<=0;"";A1-B1)
D1 için;
Kod:
=EĞER(C1="";A1-B1;"")

Kolay gelsin.

Merhaba,

Umarım doğru anlamışımdır.

C1'e =EĞER(A1-B1>0;"";A1-B1)

D1'e =EĞER(A1-B1>0;A1-B1;"")

=EĞER(VE(A2=0;B2=0);"";(TOPLA($B$2:B2)-TOPLA($A$2:A2))) ben böyle formül yazdım c1 hücresine bu formul oluyorda sıfırdan büyük sayılarıda yazıyor işte sıkıntı orada ben yazmasını istemiyorum sıfırdan büyükse d1 hücresine yazsın

Merhaba,

Siz, sayın lider22 ve benim önerdiğim formülleri, ilgili hücrelere yazarak denediniz mi?

Denediniz ve sonuç alamadıysanız farklı bir programa/siteye dosyanızı ekleyiniz ve linkini buraya yazınız, arkadaşlarımız o linke bakıp çözüm üretebilirler,

Teşekkür ederim.

Merhaba,

Dosyanızı dosya yükleme sitelerinden birine (örneğin dosya.co isimli siteye) yüklediğinizde verilen linki excel.web.tr'ye (buraya) yazarsanız, dosyanıza bakarız.

Merhaba,

Bir de böyle deneyin,

C2 ; =EĞER(TOPLA(A2-B2)<=0;"";TOPLA(A2-B2))

D2 ; =EĞER(C2="";A2-B2;"")

senin bu formül olmadı hocam ya sen dosyayı indirip mantığına baktın mı?

senin bu formül olmadı hocam ya sen dosyayı indirip mantığına baktın mı?

Merhaba,

Dosyanıza baktım..

Bence mantığını siz açıklayın, A2:A sütununu sürekli toplayıp yandaki sütunlardaki veriler düşülerek mi yazılacak, biraz daha açıklamalı yazarsanız sonuç elde edile bilir ?

Teşekkür ederim.

Merhaba,

C2 ye ;
Kod:
=EĞER(VE(A2=0;B2=0);"";EĞER(TOPLA($B$2:B2)-TOPLA($A$2:A2)>0;"";TOPLA($B$2:B2)-TOPLA($A$2:A2)))

yazarak dener misiniz ?

Son düzenleme:
TAMAM HOCAM YAPTIM ÇOOOOOK Teşekkür ederim sağol ya süpersin

Geri