• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer Sayı-metin ise Formülü

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan KRONX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2010
Merhaba,

e1 hücresinde şöyle bir formül yazmak istiyorum, a1 hücresindeki sayı ile(boşluk ve metinleri dikkate almasın) c1 hücresindeki sayının eşit olup olmadığına karar versin ona göre doğru yada yanlış desin

f1 hücresinde şöyle bir formül yazmak istiyorum, b1 hücresindeki metin ile(boşluk ,tire ve sayıları dikkate almasın) d1 hücresindeki metinin aynı olup olmadığına karar versin ona göre doğru yada yanlış desin

şimdiden teşekkürler

Merhaba,

E4:
Kod:
=VE(KIRP(A4)<>"";ESAYIYSA(C4);A4=C4)

F4:

Kod:
=VE(B4<>"";ESAYIYSA(MBUL(SOLDAN(D4;1);"abcçdefgğhıijklmnoöprsştuüvyzwxq"));B4=D4)

F4 deki formülün ucu açık olabilir. Veri yapınıza göre ilaveler gerekebilir.

.

#2 numaralı mesajdaki formülleri güncelledim, tekrar deneyiniz.

.

Ömer Bey formülleri yapıştırdım fakat boşluk ve tireleri dikkate alıyo iki hücre de boş olmasına rağmen yanlış ibaresini veriyor.

Boş diye belirttiğiniz hücrelerin içinde 0 değeri var. Hücre içine girip görebilirsiniz..

E4:
Kod:
=ve(a4<>0;kırp(a4)<>"";esayıysa(c4);a4=c4)

F4:

Kod:
=ve(b4<>"";esayıysa(mbul(soldan(d4;1);"abcçdefgğhıijklmnoöprsştuüvyzwxq"));b4=d4)

.

Ömer bey teşekkürler sanırım ben çalıitıramıyorum yaptığınız formülleri. Tire ve boşluklarda yanlış ibaresi veriyor

Sorunuzu yanlış anlamış da olabilirim.
#8 numaralı mesajdaki formülleri dosyaya uyguladıktan sonra hangi satırlarda(4-5 farklı örnek yeterli) hatalı sonuçlar alıyorsunuz ve nedenini açıklar mısınız.

Geri