• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

eğer say sorunu

Excel Vers. ve Dili
excel2003 türkçe
..tüm çalışma kitabı 120 sayfa ve hersayfadaki b12 hücresinde E yazıyosa eğersay toplam sayısını a1 sütününa nasıl yazarım. formülü ile nasıl yazarım..

Merhaba,
Sayfa isimleriniz nasıl. Sayfa1,2,3 gibi sıralı mı? Yoksaisteğe uyarlanmış şekilde mi?

Ekli dosyayı inceleyiniz.
Sayfa isimlerini Z sütununa aldırmak için.
Sayın Turist'in örneğinden alınmış kod;
Kod:
Private Sub Worksheet_Activate()
Dim mainworkBook As Workbook

Set mainworkBook = ActiveWorkbook

For i = 1 To mainworkBook.Sheets.Count
mainworkBook.Sheets("Sayfa1").Range("Z" & i) = mainworkBook.Sheets(i).Name
Next i
End Sub
Daha sonra B12 Hücresindeki e Harflerini saydırmak için;
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(EĞERSAY(DOLAYLI(""&sayfaisimleri&"!B12");"e"))
Kullanılmıştır. Formüldeki sayfaisimleri ad tanımlamasıdır.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Alternatif olsun.

Önce Ad tanımlama menüsünden sayfa adını vererek,

Kod:
=AL.ÇALIŞMAKİTABI(1)

Formülünü tanımlayın.

Daha sonra hesaplama yapmak istediğiniz hücreye aşağıdaki formülü yazarsınız.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(EĞERSAY(DOLAYLI("'"&[B]sayfa[/B]&"'!B12");"E"))

.

tüm sayfa isimlerini z sütünuna aldım..ancak formülü yazınca geçersiz ad hatası diyor. çözemedim..

tüm sayfa isimlerini z sütünuna aldım..ancak formülü yazınca geçersiz ad hatası diyor. çözemedim..örnek dosyayı ekledim..nerde hata var anlamadım.

Ekli dosyalar

Benim ve Ömer beyin dediklerini tam anlamıyla yapmamışsınız.Ad tanımlamalarını yapmamışsınız. Onları yaparsanız sorun çözülür.

OLDU

çözdüm olayı hocam allah razı olsun...biraz kurcalamak lazım...ekle /ad/ formuldeki ad ile tanımlayınca oluyor. Teşekkürler..

böyle güzel oldu ama başka değer hesaplaması için kitap sayfalarında bazılarını veri almam gerekiyor onu nasıl yapabilirim.. yani tüm sayfalarıdaki b12 hücresinde değil de bunların bir kısmındaki b12 hücresindeki E YAZANLARIN SAYISI..??

Onuda yaptım.. Yeni bir hücreye istediğim sayfa isimlerinin adlarını yazdırdım .. Ve formüldeki ad tanımlama ismini değiştirdim oldu..

Son düzenleme:
Geri