• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

eğer sarta göre işlem

Excel Vers. ve Dili
2003
Merhaba
C2 hcresine bir numara yazarak istenilene şartlara göre sıfır bir makro yazılabilirmi acaba .Aşağıda ve dosyada açıklama yazdım.İlgilenen herkese şimdiden teşekkür ederim.

1-C2'de bulunan numaranın A1'den başlayarak aşağıya doğru hücre içinde aranmasını istiyorum
2-Numarayı bulununca sağında yazan kelimeyi arayacak. Ör(GO SATIR_92)
3-Fakat aranan kelimenin sonunda ; işareti olmalı yani (GO SATIR_92 kelimesini arayacak
4-Kelimeyi bulunca aradaki satırların silinesini gerekiyor
5-Herhangibir hücre içinde GO yazıyorsa aynı şekilde sağında yazan kelime aranacak.
6-Yani (GO SATIR_85) yazıyorsa SATIR_85; kelimesini arayacak ve aradaki hücreler silinecek.

Bu şartlarda işlem yapabilecek bir makroya ihtiyacım var.

Son düzenleme:
Çoklu Eğer

Merhaba arkadaşlar,

Benim sorum şu;

Malzemelerin özgül ağırlıkları var; bknz sf;özgül ağırlıklar
Ben hücre değeri bunlardan hangisine tekabül ediyorsa o ağırlığı kendisi alsın istiyorum. Tek koşulu yapabiliyorum; EĞER(A3=1,2379;7,7) şeklinde. Fakat hücre değeri mesela farklı değerde de şu olsun istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

Ekli dosyalar

üstad biraz daha detay ltf

cebim 532 598 2459 arayabilirsin

merhaba üstad konuyu biraz daha açabilirmisin istediklerini sıralarmısın

özgül ağırlıklar adlı data sayfasında c sütunu malzeme cinsini, d sütunu özgül ağırlığı ifade ediyor. bu değerler sabit değerler. Ben ise yuvarlak ve lama sayfalarında özgül ağırlık sütunu olan "K" sütununda bu değerleri otomatik olarak elde etmek istiyorum. örneğin a3 hücresindeki değer bu sabitlerden hangisine denk geliyorsa karşılığındaki özgül ağırlık kendiliğinden oluşsun istiyorum.

managerthen ok dir sanırım

serkanım birazda sade anlatım ltf

Merhaba excel41

Yapmak istediğim dosyada birden fazla şart olduğu için biraz oldu malasef.Excelin içerisinde anlatmaya çalıştım.Desteğinize teşekkürler,,

Destek Lütfen

Merhabalar

Yazdığım konuyla ilgili olarak yardımlarınızı bekliyorum.Yardımcı olabilirmisiniz.
Teşekkürler,,

Yardım lütfen

Değerli excel dostları yukarda sormuş olduğum soruyla ilgili malasef cevap alamadım.
Kendim yapmaya çalışıyorum fakat bir türlü yapamadım.Yardımlarınızı rica ederim

Yardım

Merhaba yukardaki soruma yardımcı olabilirmisiniz.Aylardır bir çözüm arıyorum.

Geri