• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

eğer şart sağlanıyorsa aktarılsın

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
zannedersem yapılması zor bir olay istemiyorum her iki sayfada şart sağlanıyorsa satırı kopyalayıp yapıştırsın.Dosyam ekte olup ilgilenen ve yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Muygun ilginizden ve hızlı çözümüzden dolayı çok teşekkür ederim.
İki belirgin hatayla karşılaştım;
birincisi sıra numarası 4. Olanı atsa dahi davette 1. Sırada gözüküyor. İkincisi ise makroya defalarca tıklasam aynı veriyi defalarca davet listesine atıyor davet listesinde kabarık bir liste olacağına mükerrer engellense nasıl olur.

Muygun ilginizden ve hızlı çözümüzden dolayı çok teşekkür ederim.
İki belirgin hatayla karşılaştım;
birincisi sıra numarası 4. Olanı atsa dahi davette 1. Sırada gözüküyor. İkincisi ise makroya defalarca tıklasam aynı veriyi defalarca davet listesine atıyor davet listesinde kabarık bir liste olacağına mükerrer engellense nasıl olur.

Merhaba;
sıra no'su ile ilgili;
-davet sayfasına alınan veriler için rasyonel sayı oluşturmuştum. İstediğiniz veri sayfasındaki aynı sıra no'sunun alınması ise ekte bu şekilde düzenlendi.
-aynı verilerin tekrar gönderilmesi engellendi.
Eki tekrar deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

sayın muygun mükemmel bir iş çıkardınız sizi tebrik ederim. Eğer ki böyle bir olay yapılabiliyorsa diyelimki veri gibi 10 sayfamız veya 20 sayfamız varsa aynı makro bütün işi yapamayacağı için "call makro1","call makro2" şeklinde mi yapılır yoksa
Set s1 = ThisWorkbook.Worksheets("veri")
Set s2 = ThisWorkbook.Worksheets("davet")

kırmızı renkli yerler değiştirilip kodlar çoğaltılıpmı yapılır. diyelimki

s1 veri
s3 ana
s4 kayıt
s5 mülakat
Set s3 = ThisWorkbook.Worksheets("ana")
Set s4 = ThisWorkbook.Worksheets("kayıt")
Set s5 = ThisWorkbook.Worksheets("mülakat")

s2.Cells(sonsatir, 1) = s1.Cells(i, 1)

s2.Cells(sonsatir, 1)=s1.Cells(i, 1) = s3.Cells(i, 1)=s4.Cells(i, 1)=s5.Cells(i, 1)
beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.Aşağıdaki kodlar olabilirmi
Application.ScreenUpdating = False
On Error Resume Next
Set s1 = ThisWorkbook.Worksheets("veri")
Set s3 = ThisWorkbook.Worksheets("ana")
Set s4 = ThisWorkbook.Worksheets("kayıt")
Set s5 = ThisWorkbook.Worksheets("mülakat")
Set s2 = ThisWorkbook.Worksheets("davet")
For i = 8 To s1.Range("e65536").End(xlUp).Row
If s1.Cells(i, "h") = 1 Then
If s3.Cells(i, "h") = 1 Then
If s4.Cells(i, "h") = 1 Then
If s5.Cells(i, "h") = 1 Then
sonsatir = s2.Range("A65536").End(xlUp).Row + 1
s2.Cells(sonsatir, 1) = s1.Cells(i, 1) 'sonsatir - 2
s2.Cells(sonsatir, 2) = s1.Cells(i, 2)
s2.Cells(sonsatir, 3) = s1.Cells(i, 3)
s2.Cells(sonsatir, 4) = s1.Cells(i, 4)
s2.Cells(sonsatir, 5) = s1.Cells(i, 5)
s2.Cells(sonsatir, 6) = s1.Cells(i, 6)
s2.Cells(sonsatir, 7) = s1.Cells(i, 7)
End If
Next i
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox "İşlem TAMAM.", vbInformation
End Sub

Son düzenleme:
Merhaba;
Aslıda kodların mantığını çözmüşsünüz.
call makro1 ile bir makro içerisinden başka bir makroyu altyordam olarak çalıştırabiliyoruz.
bu şekilde ayrı ayrı makro oluşturarak yapılabilir.
Ama daha pratik ve değişik çözümlerde olabilir.

ekteki makro bunlardan biri
Örnekteki şekilde aynı formatta oluşturulmuş sayfa/sayfalardan istenilenden veriler alınabilir.
İnceleyin. Daha esnek olduğunu (aynı formattaki sayfaları birleştirme gibi) birçok değişik uygulamada kullanılabilir olduğunu göreceksiniz.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Sayın muygun bugün 3 mutluluk yaşadım; bunlardan birincisi çocuğumun veli toplantısında öğretmenlerinden çocuğum için güzel sözler duymuş olmam, ikincisi sizin gibi bir ustadan güzel sözler duymuş olmam, üçüncüsü excelle ilgili sorunumun çözülmüş olmasıdır.

Son konu olarak davet listesine alt alta değilde boşluklar bırakarak verileri çekebilirmiyiz. Veri sayfasına bazen bir veri gelebilir bazen de 10 veri gelebilir. H3 te yazılan veri, veri1,veri2 başlıklarını sırasıyla alıyor bu nedenle başlık satırının altına gelecek şekilde yerleştirmemiz mümkünmüdür. Burada eğer başlık satırının tam altına gelmeyecekse başlıkların altına tahmini olarak 5 veya 8 satır boşluk bıraka da biliriz. Örnek sayfasında gösterdiğim gibi

Ekli dosyalar

Merhaba;
Kodlar biraz yavaş olsada eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Sayın muygun yüreğime su serptiniz, ellerine kollarına sağlık.çok teşekkür ederim mükemmel ötesi bir olay oldu

Geri