• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer metinse sayıya çevir

hassas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2007-2010
Sayın ütadlar öncelikle iyi akşamlar diler tüm hayatınızda kolaylıklar dilerim.
Ekli dosya içerisinde gerekli açıklamayı yaptığım dosya konusunda yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

C2 hücresine uygulayınız.

Kod:
=EĞER(EHATA(BUL(".";DÜŞEYARA(B2;DATA!B:C;2;0);1));DÜŞEYARA(B2;DATA!B:C;2;0)/1000;--YERİNEKOY(DÜŞEYARA(B2;DATA!B:C;2;0);".";","))

Sayın Korhan bey öncelikle ilginizden dolayı çok teşekkür ederim. ekli dosyada da görüleceği üzere bazı yerlerde değer hatası veriyor.

Ekli dosyalar

Ben DEĞER hatası göremedim.

Sizin ondalık ayıracınızdan kaynaklanıyor olabilir. Formülün sonundaki tırnak içindeki nokta ve virgülü yer değiştirip deneyin.

forma tekrar attığım ekli dosyada değer hatası veriyor.

Merhaba.

Sayın AYHAN'ın cevabında da sorun olmaması lazım.
Kendisinin belirttiği gibi ondalık/binlik ayraçlarının durumunu kontrol ettiniz mi?

Alternatif:
Aynı formülü aşağıdaki gibi düzenleyince de (BUL işlevini kullanmadan) istediğinizin olması lazım.
Bu formülde de ondalık/binlik ayracının durumunu kontrol ediniz.
.
Kod:
=[COLOR="red"]EĞERHATA[/COLOR]([COLOR="red"]DÜŞEYARA[/COLOR](B2;DATA!B:C;2;0)/1000;--[COLOR="red"]YERİNEKOY[/COLOR]([COLOR="Red"]DÜŞEYARA[/COLOR](B2;DATA!B:C;2;0);".";","))

Sayın korhan ve Ömer bey çok teşekkür ederim. evet problem benim pc deki ondalık ayarlardan kaynaklı imiş bir konuyu daha öğrenmiş oldum sizlerin sayesinde , bu sitede emeği geçenle herkese çok teşekkür ederim.

Geri