• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer metin içermiyorsa

Excel Vers. ve Dili
MİCROSOFT EXCELL OFFİCE 2007
Merhaba.

A1 hücresinde "2015 katsayı" yazıyor

eğer a1 hücresi katsayı metnini içermiyorsa şu işlemi yap formülü nasıl kurulur.

Buyurun.:cool:
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(BUL("katsayı";A1;1));"Şu işlemi yap";BUL("katsayı";A1;1))

Olmadı üstad. Benim yapmak istediğim aslında şu.

1) c8 "katsayı" kelimesi içeriyorsa ya da c38 "katsayı" kelimesi içeriyorsa ya da a10 hücresinde "ikramiye" yazıyorsa ya da a40 hücresinde "ikramiye" yazıyorsa (bu dört durumdan herhangi birisinin gerçekleşmesi yeterli) o zaman h4 hücresini aynen al.

2) h4+1 in alınacağı durumlar ise şöyle

a40 da "maaş" yazacak. C38 ya da c8 katsayı kelimesini içermeyecek ya da a10 da "ikramiye" yazmayacak

umarım anlatabilmişimdir

Olmadı üstad. Benim yapmak istediğim aslında şu.

1) c8 "katsayı" kelimesi içeriyorsa ya da c38 "katsayı" kelimesi içeriyorsa ya da a10 hücresinde "ikramiye" yazıyorsa ya da a40 hücresinde "ikramiye" yazıyorsa (bu dört durumdan herhangi birisinin gerçekleşmesi yeterli) o zaman h4 hücresini aynen al.

2) h4+1 in alınacağı durumlar ise şöyle

a40 da "maaş" yazacak. C38 ya da c8 katsayı kelimesini içermeyecek ya da a10 da "ikramiye" yazmayacak

umarım anlatabilmişimdir
Ben 1nci mesajda yazdıklarınıza göre yaptım formülü.Ne olacağını yazmadığınız için ,bunu sadece siz bildiğiniz için olmadı tabii.:cool:

Böyle bir formülüzasyon oluşturabilirseniz çok sevinirim.

Dosya linktedir.
Buyurun.:cool:

DOSYAYI İNDİR

Kod:
=EĞER(YADA(A10="ikramiye";A40="ikramiye";EĞER(EHATALIYSA(BUL("katsayı";C8;1));0;1)>0;EĞER(EHATALIYSA(BUL("katsayı";C38;1));0;1)>0);H4;EĞER(A40="maaş";H4+1;""))

çok teşekkür ederim.
EĞER(EHATALIYSA(BUL("katsayı";C8;1));0;1)>0;EĞER(EHATALIYSA(BUL("katsayı";C38;1));0;1)>0) buranın mantığı nedir hala çözemedim.
elinize sağlık tekrar.

çok teşekkür ederim.
EĞER(EHATALIYSA(BUL("katsayı";C8;1));0;1)>0;EĞER(EHATALIYSA(BUL("katsayı";C38;1));0;1)>0) buranın mantığı nedir hala çözemedim.
elinize sağlık tekrar.

hücre içinde katsayı kelimesini arıyor.Yoksa eğer formülü 0 değerini döndürüyor,varsa 1 değerini döndürüyor.0 değeri ise yani yoksa şart gerçekleşti diyor.:cool:

Geri