• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer ismi mevcut ise veri gelsin yardım

Excel Vers. ve Dili
vb
Merhaba;

Çıkamadık kaç kişi işin içinden lütfen bi el atın şuna ;

Şimdi elimde iki tane liste var.

1. listedeki isimlerle 2. listedeki isimler kısmen aynı.

Şöyle bir şey olabilir mi?

Birinci listedeki isimlerde para miktarı var . Eğer bu listedeki isimlerin tc. nosu ikinci listediki kişilerin tc noları ile eşleşiyosa 1. listedeki para miktarının ikinci listeye düşmesi

Aslında çok basit de anlatınca zor oldu örneği aşağıda verdim excele bakarsanız sizler hemen çözersiniz.

Çok teşekkkürler.

https://yadi.sk/i/0J8u1GT5j56Mz

indirme linki

Son düzenleme:
Örnek göremedim. yazdıklarından anladığım TC noları baz alarak düşeyara formülünü kullanman.

Örnek gönderin yardımcı olayım Düşeyara formulü işinizi görecektir.2 Excelide örnek olarak yollarsananız sorununuzu çözelim.

"BURAYA GELECEK" sayfasında C5 hücresine şu formülü yazın, önce sağa (D5,E5) sonra aşağıya doğru formülü çoğaltın.
=KAYDIR('BURDAKİ BİLGİLER'!$A$1;KAÇINCI($A5;'BURDAKİ BİLGİLER'!$A$2:$A$14;0);SÜTUN()-1)

hücre biçimlerine ve arama aralığına dikkat edin $A$2:$A$14

Hocam deniyom olmuyo bi türlü

aynen yazıyom "yok" diye karşılık veriyor ilglii hücreye, şimdi "BURAYA GELECEK" sayfasındaki C5 hücresine verdiğiniz formülü aynen yazcam dimi yanlış mı anladım acaba

Son düzenleme:
Merhaba.
Denemedim ama önceki cevaplarda verilen formüller de doğru sonuç veriyor olabilir.
HATAnın sebebi; BURAYA GELECEK sayfasındaki tüm TC kimlik numaralarının diğer sayfada olmaması.

Alternatif olarak aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz.
Formülü C5 hücresine uyguladıktan sonra, C5 hücresini kopyalayın ve C5:E25 hücre aralığını seçip -> ÖZEL YAPIŞTIR -> FORMÜLLERİ şeklinde işlem yapınız.
C sütununu TARİH, D sütununu SAYI ve E sütununu GENEL olarak biçimlendiriniz.
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(İNDİS('BURDAKİ BİLGİLER'!$A$2:$E$14;KAÇINCI($A5;'BURDAKİ BİLGİLER'!$A$2:$A$14;0);SÜTUN()));"";İNDİS('BURDAKİ BİLGİLER'!$A$2:$E$14;KAÇINCI($A5;'BURDAKİ BİLGİLER'!$A$2:$A$14;0);SÜTUN()))

Ömer Hocam valla ellerine emeğine sağlık çok sağol. Valla yanımda olsan yemekte filan ısmarlardım :)

Rabbim de seni tüm sıkıntırlarından kurtarsın inş.

Teşekkürler

Ömer Hocam valla ellerine emeğine sağlık çok sağol. Valla yanımda olsan yemekte filan ısmarlardım :)

Rabbim de seni tüm sıkıntırlarından kurtarsın inş.

Teşekkürler

Amin, cümlemizi kurtarsın, toprağım'a selamlar.

Geri