• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer işlevi ile hücre içi değeride yoruma dahil etmek

Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Çok Sevgili konunun uzmanı arkadaşlarım yapılabilir birşey midir bilmiyorum yardımcı olacaklar için şimdiden tşl ederim. Şimdi yapma istediğim olay şu; Bir hücrede bir aritmetik işlemim sonucu var bu diyelim ki 0,55 olsun. Ben Eğer işlevini yorumlarken şöyle bir şey yazıyorum bu sonuç Eğer 1 den küçük bir değerse olumlu 1 den büyük bir değerse olumsuz yazdırmak istiyorum ama bunu yaparken yoruma şunu yazdırmam mümkün mü sonuç 0,55 çıkmış bu olumlu bir sonuçtur veya sonuç 1,2 çıkmışsa sonuç 1,2 çıkmış bu da olumsuz bir sonuçtur. Yani yorumun içinde hüçre sonucunu da yerleştirmek istiyorum.

Aşağıdaki formülde formülünüz yazan yere kendi formülünüzü yazınız (örneğin A1*B1 gibi):

Kod:
=EĞER([B][COLOR="red"]formülünüz[/COLOR][/B]<1;"sonuç "&[COLOR="Red"][B]formülünüz[/B][/COLOR]&" çıkmış, bu olumlu bir sonuçtur.";"sonuç "&[B][COLOR="red"]formülünüz[/COLOR][/B]&" çıkmış, bu olumsuz bir sonuçtur.")

Üstad Uyguladım çok güzel oldu ama bir noktada şu sorunu yaşadım. hücrenin değeri 0,24 ama bu formülün içine benim değerleri arttırılmış şekilde geldi. 0,24183625458744 gibi...

Önerilen çözümdeki aşağıdaki bölümü bir sonraki gibi düzenleyin.

Kod:
"&formülünüz&"

Olması gereken;

Kod:
"&YUVARLA(formülünüz;2)&"

Üstad çok tşk ederim :))))) Ellerinize sağlık

Geri