• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

EĞER ile YADA fonksiyon hakkında yardım?

Excel Vers. ve Dili
14
Merhaba

x değeri sadece su değer aralıgında iken nasıl çalışır?

5>x>6 aralıgı için sadece çalışmasını istiyorum ama 4 değerini verince de çalışıyor :(

=EĞER(YADA(G8>=5;G8<6);TAHMİN(G8;B7:B8;A7:A8);"Başarısız")

Merhaba,

Kendinize Uyarlayınız.

Kod:
=EĞER(VE(A1>=5;A1<=10);"Sonuç Doğru";"Sonuç Yanlış")

Çok teşekkürler yalnız ben bunu her aralık için yapmak istiyorum 5>x>6 aralıgı için A'yı 6>x>7 aralıgı için B'yi 7>x>8 aralıgı için C2'yi .... gibi EĞER fonksiyonu iç içe yada yan yana nasıl kullanbilirim?

Sizin örneginizden örnek veirsem yan yana yani yazdıgımda hata veriyor :(

=EĞER(VE(A1>=5;A1<=10);"Sonuç Doğru";"Sonuç Yanlış"); EĞER(VE(A1>=10;A1<=15);"Sonuç Doğru";"Sonuç Yanlış")

=EĞER(VE(A1>=5;A1<=10);"Sonuç Doğru";EĞER(VE(A1>=10;A1<=15);"Sonuç Doğru";"Sonuç Yanlış"))
böyle yapsanız

=EĞER(VE(A1>=5;A1<=10);"Sonuç Doğru";EĞER(VE(A1>=10;A1<=15);"Sonuç Doğru";"Sonuç Yanlış"))
böyle yapsanız

Çok teşekkürler oldu bide değişken nasıl tanımlarım?

=EĞER(VE(C8>=4;C8<5);TAHMİN(C8;B6:B7;A6:A7);"Sonuç Yanlış")

Olarak kullanıyorum C8 deki değeri hesaplatırken tamam ama o tablonun hepsini C1, C2, C3..... hepsini hesaplatmak istiyorum tek tek kodun içindeki G8 olan yerleri C1, C2 , C3 gibi değiştirmem gerekiyor.

Bu kodu D tablosuna koyuyorum, bir önceki tablonun değerini al gibi bir kod var mı? Yani C8 demeyeyimde
bir_onceki_tablodaki_ayni_sutundaki değer>=4;bir_onceki_tablodaki_ayni_sutundaki değer<5 yandaki değer

gibi tanımlama yapmak istiyorum D için bu mümkün mü?

Merhaba,

Yanlış anlamışta olabilir.

$ simgesi ile satır yada sütunu asbitleyip formülü sürükleyerek her seferinde içeriği değiştirmek zorunda kalmazsınız.

Örnek;

A1 hücresi

=A$1 gibi yazarsanız, satırı sabitlersiniz.
=$A1 gibi yazarsanız, sütunu sabitlersiniz.
=$A$1 gibi yazarsanız, hem satırı hemde sütunu sabitlersiniz.

Eğer istediğiniz farklı bir şeyse sorunuzu küçük bir örnek dosya ekleyerek detaylı açıklayınız.

.

Geri