Merhaba,
oluşturmaya çalıştığım 2 sayfadan oluşan bir excel çalışma sayfam var.
1. sayfadaki verilerden 2. sayfada bir özet oluşturmaya çalışıyorum.
Mesela 1. sayfada siparişlerim mevcut 2. sayfada ise bu siparişlerin toplamını ay dağılımı olarak göstermek istiyorum.
Takıldığım nokta ise EĞER ile VE yi aynı anda kullanmak.
Örneğin;
Bu kod ile A sütununda HAVALE olarak girilen tüm siparişlerin F sütunundaki ücretlerini toplatıp istediğim hücreye yazabiliyorum.
Benim yapmak istediğim ise bu EĞERe bir şart daha eklemek. Mesela C sütununda sipariş tarihlerini tutuyorum. İstiyorum ki HAVALE ile Ocak ayında verilen tüm sipariş tutarlarını toplatmak. Aynı kodu alttaki formata dönüştürdüm ama işlemi başaramadım ne yazık ki.
Nerede yanlış yapıyorum acaba ?
oluşturmaya çalıştığım 2 sayfadan oluşan bir excel çalışma sayfam var.
1. sayfadaki verilerden 2. sayfada bir özet oluşturmaya çalışıyorum.
Mesela 1. sayfada siparişlerim mevcut 2. sayfada ise bu siparişlerin toplamını ay dağılımı olarak göstermek istiyorum.
Takıldığım nokta ise EĞER ile VE yi aynı anda kullanmak.
Örneğin;
Kod:
=TOPLA(EĞER(Tümü!A2:A1402="HAVALE";Tümü!F2:F1380))
Bu kod ile A sütununda HAVALE olarak girilen tüm siparişlerin F sütunundaki ücretlerini toplatıp istediğim hücreye yazabiliyorum.
Benim yapmak istediğim ise bu EĞERe bir şart daha eklemek. Mesela C sütununda sipariş tarihlerini tutuyorum. İstiyorum ki HAVALE ile Ocak ayında verilen tüm sipariş tutarlarını toplatmak. Aynı kodu alttaki formata dönüştürdüm ama işlemi başaramadım ne yazık ki.
Kod:
=TOPLA(EĞER(VE(AY(Tümü!C2:C1381)=1;Tümü!A2:A1381="N11");Tümü!F2:F1381))
Nerede yanlış yapıyorum acaba ?