• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer İle İlgili Bir Soru_Yardım

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
turkce
merhaba benim sorum B1 hücresinde FORD fiesta yazıyor ben C1 hücresine yaptığım eğer formülünde =EĞER(B1="FORD";"FORD";"") dedim.formül çalışmıyor doğal olarak çünkü B1 hücresinde FORD fiesta yazıyor.Eğer sorgusuna nasıl bir şey yazayımki bana doğru sonuç versin FORD cümlesinden sonra bilinmeyen olarak ne kullabilirim "*","?" bunları kullandım ama olmuyor...

A1 de Ford Fiesta Yazıyorsa B1 e şu formülü girin

=EĞER(BUL("Ford";A1);A1;"")

Veya Formülü biraz geliştirirsek..

=EĞER(EHATALIYSA(MBUL("FORD";A1));"";A1)

Son düzenleme:
??

kombo arkadaşım yardım için sağol ama olmadı...
sebep benim eğer tablom içinde 8 tane eğer var ben sadece o satırda geçen cümle içinde ford yazısı var ise FORD,toyota var ise TOYOTA,fiat var ise FIAT yazmasını isityorum bunun için yardım edebilirmisin....

Diğer EĞER lerinizi bilmiyorum ama bulmak istediğinizi şöyle bulursunuz ;

=EĞER(EHATALIYSA(MBUL("FORD";A1));EĞER(EHATALIYSA(MBUL("Fiat";A1));EĞER(EHATALIYSA(MBUL("toyota";A1));"";"TOYOTA");"FİAT");"FORD")

sebep benim eğer tablom içinde 8 tane eğer var ben sadece o satırda geçen cümle içinde ford yazısı var ise FORD,toyota var ise TOYOTA,fiat var ise FIAT yazmasını isityorum bunun için yardım edebilirmisin....

IF= EĞER fonksiyonu joker karekteri desteklemez. Bunun yerine aşağıdaki örnek formüllerde görüldüğü şekilde pek çok yöntem bulunabilinir.

Bir EĞER için verilen bu örnekleri, diğer EĞER'lere uygularsınız herhalde.

=EĞER(ESAYIYSA(BUL("FORD";A1));"FORD";"")

=EĞER(KAÇINCI("*FORD*";A1;0);"FORD";"")

=EĞER(--(ESAYIYSA(BUL("FORD";A1)));"FORD";"")

=EĞER(1=EĞERSAY(A1;"*FORD*");"FORD";"")

=EĞER(EĞERSAY(A1;"*FORD*");"FORD";"")

Soru yeterince belirlenmiş durumda değil. Belki şu olabilir:

B1:

=LOOKUP(9.99999999999999E+307,SEARCH({"Ford","Toyota","Fiat"},A1),{"FORD","TOYOTA","FIAT"})

=ARA(9,99999999999999E+307;MBUL({"Ford";"Toyota";"Fiat"};A1);{"FORD";"TOYOTA";"FIAT"})

Geri