• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

EĞER ile bir sutundaki yazıyı alma

Excel Vers. ve Dili
2010
Eğer kullanarak herhangi bir sutundaki yazıyı nasıl alırım;? yanı ÖRNEK VERECEK OLURSAM,A1 hücresinde 1 den büyük rakam var ise buraya A3 hücresindeki yazıyı al.? yardımcı olmak isteyen varmı acaba?

Merhaba,
Deneyiniz...
Kod:
=EĞER(A1>1;A3;"")

Çok teşşekürler,kısmen oldu.Yani aslında bu bahsettiğim olay farklı sayfalarda olacak ve en son bir sayfa daha açıp orya eklemesini istiyorum.Aynı sayfa içerisinde verdiğiniz formül oldu.Teşekkürler.Biraz uğraşıyım.

Tamam hallettim. Sağ olun.Tek hücre olması gerekiyormuş.3 hücre birleştirilmişti tek hücre yapılmıştı ve içerisinde metin vardı,o sebepten dolayı olmamış.Hücre birleştirme olmaması gerekiyormuş.

aynı konu hakkında benimde yardıma ihtiyacım var.d4 hücresine A1=1 ise Sayfa2 B1 deki hücrede yazanı,A1=2 ise Sayfa2 B2 deki hücrede yazanı, A1=3 ise Sayfa2 B3 deki hücrede yazanı getirmesini istiyorum. yanlız a1=100 kere tekrarlaması gerek a1=1, a1=2.........a1=100

aynı konu hakkında benimde yardıma ihtiyacım var.d4 hücresine A1=1 ise Sayfa2 B1 deki hücrede yazanı,A1=2 ise Sayfa2 B2 deki hücrede yazanı, A1=3 ise Sayfa2 B3 deki hücrede yazanı getirmesini istiyorum. yanlız a1=100 kere tekrarlaması gerek a1=1, a1=2.........a1=100

Merhabalar.

d4 hücresinin bulunduğu sayfa adına sağ tık kod görüntüle yapın ve aşağıdaki kodu yapıştırın. Eğer dosya makro içerebilen dosya değilse farklı kaydet ile dosyanızı makro içerebilen dosya olarak kaydediniz ve yukarıdaki işlemi uygulayınız.
Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Range("a1") <> "" Then
Range("d4") = Sheets("sayfa2").Cells(Range("a1"), 2)
End If
End Sub

hocam ilginiz için çok teşekkür ederim.
ancak ben a1=1 ise b1 deki veriyi değil örneğin d4 hücresine b15 deki, d5 hücresine b16 daki veriyi aldırmak istiyorum

Geri